Ислямисти в Дания трошат барове безнаказано, противоречали на шериата

1161
Ислямисти в Дания трошат барове безнаказано, противоречали на шериата
Снимка: Getty Images/Guliver

Собственици на барове от предградията на датската столица се обърнаха за съдействие към правителството с молба да защити техния бизнес, както и местните жители. Причината за недоволството им са постоянните набези на ислямистки активисти, които се опитват да наложат правилата на шериата и да ограничат употребата на алкохол, съобщи RT.

Месеци наред собствениците на заведения в предградието Ньоребро се опитват да накарат полицията да вземе мерки срещу имигрантите, които нахлуват и трошат барове посред бял ден.

От около 5 години групировка на име „Зов към исляма” се опитва да установи зони, в които да действат правилата на шериата. Те са създали патрули от доброволци в кварталите, които отиват при всеки, който пие, залага и или прави нещо друго, противоречащо на ислямския закон.

„Наскоро няколко млади мъже дойдоха в бара и се разкрещяха на всички посетители да си тръгват. Те крещяха, че мястото им принадлежи и че Ньоребро е зона на шериата, където не се пие алкохол”, разказа Хайди Дирнесли от местно кафене, пише "Труд".

Бандите нападат заведенията, хвърлят камъни и бомбички по прозорците им. Полицията изглежда безсилна да ги спре. Собственичката на бар Бригите Фишер твърди, че й искали 60 000 датски крони (9200 щатски долара) като „пари за защита”.

Местният комитет на бизнесмените отнесе въпроса до министъра на имиграцията и интеграцията Ингер Стьойбер, която посети квартала заедно с други политици, сигнализирали за проблема.

Дания удължава граничния контрол за 6-ти път заради бежанците

Дания удължава случайните проверки на самоличността, които извършва на пропусквателните пунктове по границата си с Германия до 2 юни....

Докато Стьойбер разговаряше с репортери, тя беше обидена от две жени, които я нарекоха „нацистка” и „фашистка”. Те са задържани и с повдигнати обвинения.

Министърът излезе с изявление към арабските активисти, в което им каза да се държат прилично.

„Вие живеете в най-великата страна на света. Възможностите са точно пред вас. Така че спрете с нападенията, заплахите и крясъците”, написа тя във Фейсбук.

Ингер Стьойбер подчерта, че така наречените „зони на шериата” никога няма да станат факт в Дания. „Гарантирам ви, че тук не е зона на шериата и никога няма да бъде. А вие сте всъщност късметлии, че това не е зона на шериата, защото ще получите справедлив процес, когато полицията ви залови”, заяви още Стьойбер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа