Изляха 45 л вода, заразена с полиомиелит, в река в Белгия

13007
Изляха 45 л вода, заразена с полиомиелит, в река в Белгия
Снимка: Getty Images / Guliver

Фармацевтичната компания GSK призна, че един от нейните служители е направил грешка, в резултат на която във водите на река Лан в централната част на Белгия са попаднали 45 литра вода, замърсена с полиомиелит, пише белгийският вестник La Libre.

Според изданието, инцидентът е станал във вторник край селището Риксансар. В събота говорителят на компанията Паскал Лизан призна, че е имало изтичане в резултат на грешка.

Непозната болест засегна 25 деца в Калифорния

25 деца може да са се заразили от рядка и мистериозна болест, подобна на полиомиелит в Калифорния, предаде Reuters. Няколко от тях са ...

"Обикновено очистването се извършва автоматично, но този път това е направено ръчно и един от нашите служители е допуснал грешка", казва той. След като този факт е установен, компанията е предприела необходимите законни процедури и е информирала местните власти за инцидента.

"Бяха направени редица анализи, за да се установи концентрацията на вируса във водата и да се определи потенциалния риск и последствията", казва той. Процедурата е отнела няколко дни.

Както се посочва в публикацията, рискът от зараза с полиомиелит на местното население е малък, но властите са взели предпазни мерки и препоръчват че жителите на региона да избягват досег с водата. Започнало е разследване на инцидента.

Полиомиелитът е остро вирусно заболяване, характеризиращо се с увреждане на нервната система, което води до парализа, както и възпалителни промени в чревната лигавица и носоглътката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа