Извънредно положение на Сардиния заради жестокото време

12693
Извънредно положение на Сардиния заради жестокото време

Италианското правителство взе решение да обяви извънредно положение на остров Сардиния. Причината са свирепите наводнения, които доведоха до смъртта на 17 души, предаде Агенция "Фокус".

Премиерът на Италия Енрико Лета определи като национална трагедия ситуацията на острова, където вече са евакуирани стотици хора, а един се смята за безследно изчезнал.

Хиляди във Виетнам евакуирани заради мощен тайфун

Повече от 120 000 души бяха евакуирани в централните части на Виетнам, заради тайфуна "Нари", предаде БГНЕС. Унищожени са стотици домо...

С най-тежки последствия от наводненията, предизвикани от циклона „Клеопатра", е разположеният в североизточната част на острова град Олбрия, както и неговите предградия.

Три са жертвите в предградие на Олбия, след като техният автомобил е бил премазан от останките на срутил се мост. Телата на други двама загинали са открити в автомобил, пометен от водата на улица в същия град.

Сред жертвите има и полицай по време на спасителна акция. Съпровождаща линейка полицейска кола, в който са се возили четирима души, е бил отнесен от бушуващата вода. Един от полицаите е загинал, а останалите трима са успели да се измъкнат от потъващия автомобил.

Функциите на летището в административния център на острова Каляри са нарушени. В някои райони на острова е нарушено автомобилното и железопътното движение. На места е прекъснато електроснабдяването.

Стотици в неизвестност заради наводнения в Колорадо

Най-малко 170 души са в неизвестност в окръг Боудър на американския щат Колорадо заради тежките наводнения. По последни данни броят на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа