"Ягуар" нападна Грета Тунберг

4402
"Ягуар" нападна Грета Тунберг
Снимка: Getty Images/Guliver

"Грета Тунберг e популистка, само критикува, но не предлага решения", заяви Ралф Спет, който е изпълнителен директор на Jaguar Land Rover.

Изказването си направи в интервю за The Sunday Times, като обвини активистката-тийнейджър и базирани в Обединеното кралство кампании за гражданско неподчинение, че причиняват вреда и грешат в много области с тези си действия.

Грета Тунберг: ЕС да спре да се преструва на лидер по въпроса за климата

Климатичната активистка Грета Тунберг заяви, че предложението на Европейския съюз(ЕС) за постигане на въглероден неутралитет до 2050 г....

"Грета стана причина за събуждането на много компании и хора, но от друга страна, подобна силно популистка критика - унищожихме живота й, убихме това и онова - не е оправдана, защото ние създадохме и по-добър живот. Богатство, здраве, образование - светът е по-добър."

17-годишната шведка започна с организирането на демонстрации срещу климатичните промени извън парламента на Швеция и оттогава се превърна в глобален бранд, водещ стотици хиляди млади ученици в извънучилищни климатични протести.

В речта си на срещата на върха на ООН по въпросите на климата през септември Грета обяви световните лидери: "Откраднахте детството ми с празните си думи."

След това животът й бъро се промени, международни организации й връчиха награди, а майка й написа бестселър за личните проблеми на Грета.

"Има още много работа. Но популизмът трябва да се комбинира с идеи, за да има подобрения. Няма принос, няма идеи, просто казва: "Всички сте глупави", допълва Спет.

Майката на Грета Тунберг разкрива трудното й детство в нова книга

Майката на Грета Тунберг, оперната певица Малена Ерман, разказва в нова книга за детството на дъщеря си, описвайки трудностите, с които...

По време на Световния икономически форум в Давос през януари Грета призова световните лидери да прекратят субсидиите за изкопаеми горива за компаниите и напълно да се освободят от изкопаеми горива, за да ограничат глобалното затопляне - призив, на който администрацията на Тръмп се присмя.

Реакцията срещу дизела (заедно с несигурността от Brexit) засегна и компанията "Ягуар". Фирмата съкрати 4500 работни места и отчете рекордните загуби от 3,6 милиарда паунда миналата година.

Най-голямата британска автомобилна група, собственост на индийската Tata Motors, изостава от много конкуренти по отношение на прехода към електрически превозни средства.

От тази година компанията стартира или електрически, или хибридни модели, тъй като продажбите на дизелови автомобили продължават да намаляват.

Ралф Спет ще се оттегли през септември, когато договорът му приключи, но ще остане в борда на холдинговата компания Tata Motors.

Грета Тунберг в сблъсък с Доналд Тръмп в Давос. Вижте (ВИДЕО)

Словесен двубой между Грета Тунберг и Доналд Тръмп в Давос. Никой не е очаквал друго. В речите си двамата не назоваха имената си, но и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Проект за малки модулни ядрени реактори: ЕК одобри 300 млн. евро френско финансиране

Арестуваха журналист на Forbes в Русия

Франция иска от Гърция системи за ПВО Crotale, за да покрие небето над Париж по време на Олимпиадата

Заради безмилостните наводнения: Повече от 22 000 души са евакуирани от Тюменска и Оренбургска област

Швейцария ще отпусне нови 5,5 млрд. долара за Украйна

В годишнината на Чернобилската авария, Зеленски призова да се окаже натиск върху Русия да освободи АЕЦ Запорожие

Над 300 бомби от Втората световна война откриха в Атина

Преди САЩ да въоръжат наново Украйна: Русия атакува и има успехи (ВИДЕО)

Испания се е съгласила да даде ракети Patriot на Украйна, но не и ПВО система

Швеция изпраща военен контингент в Латвия като част от НАТО

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com