X
 
 

Грета Тунберг в сблъсък с Доналд Тръмп в Давос. Вижте (ВИДЕО)

1351 3
Грета Тунберг в сблъсък с Доналд Тръмп в Давос. Вижте (ВИДЕО)
Снимка: Thinkstock
Словесен двубой между Грета Тунберг и Доналд Тръмп в Давос. Никой не е очаквал друго. В речите си двамата не назоваха имената си, но и нямаше нужда. 

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че Съединените американски щати процъфтяват, а страната се радва на най-чистите въздух и вода в историята си. САЩ излезе от Споразумението за климата от Париж, но обяви, че страната му ще се включи в инициатива за засаждане на 1 трилион дървета. Тръмп каза още, че не е време за песимизъм, и че предсказанията за апокалипсис са преувеличени.

Давос 2020: Кои са пътищата за възстановяването на Земята?

Задържане на въглеродните съединения в горите, тревните площи и влажните зони в света могат да осигурят до една трета от намаляването н...

"Не е време за песимизъм. Време е за оптимизъм. Страхът и съмненията не се добри съветници. Време е за огромни надежди и радост и оптимизъм в действията. Време е да прегърнем възможностите на утрешния ден. Трябва да отхвърлим предсказанията на вечните пророци за гибел и апокалипсис."

В публиката беше Грета Тунберг, която малко по-късно участва в дискусия "Избягване на климатичен апокалипсис." В речта си тя отново беше категорична. За една година нищо не е направено, каза Тунберг на световните лидери. Ние получаваме "празни думи и обещания". Според нея всички, подписали Парижкото споразумение, се провалят в постигане на заложените в него цели за градус и половина по-ниски температури.

"Никоя политическа идеология или икономическа структура не успя да се справи с извънредната ситуация, свързана с климата и околната среда, и да създаде сплотен и устойчив свят. Защото светът, в случай че не сте забелязали, в момента гори!"

В сряда президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира, че би се радвал, ако се беше срещнал с шведската екоактивистка в Давос. По думите му тя не трябва да фокусира гнева си върху Съединените щати заради липсата на действия по изменението на климата. "Бих се радвал да я видя", каза Тръмп, докато твърди, че страни, различни от САЩ, са най-лошите замърсители и "Грета трябва да се съсредоточи върху тези места."

Давос 2020: Земята няма време за лицемерие, уважаеми световни лидери

Започна Световният икономически форум в Давос (21-24 януари). Около 3000 ще бъдат участниците в едно от най-големите ежегодни икономиче...

Речите на Грета Тунберг и Доналд Тръмп в Давос можете да видите в следващото видео.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Гретето само плямпа заучени неща от нета. Крайно време е от плямпане да мине към действие и заедно с армията фенове да вземат да садят дървета, да направят НЕЩО. Глупаво и безполезно момиче.
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Грета по-добре да си ходеше на училище и да си гледа уроците. Като толкова крещи тя поне едно доказателство предствила ли е дали затоплянето се дължи на дейноста на човека и в каква степен? Айде стига глупости и да вземем да мислим малко. Сега ще спрат централите на въглища. Кой ще плаща скъпия ток. Газта не отделя ли парникови газове. Отделя точно толкова колкото и въглищата. Колко гл виж още ›› упусни още трябва да се направят за да закопаем в ямата Европа??? Стига толкова недоразвити мозъци които повтарят като папагали глупости.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Стрико Дончо се заразил от БКП-вируса на БОКо Мето Борисов - да си хвали лъжливо гнилата и нелицеприятна "стока" без да му мига окото или да му се изправя перчема! БОКо поне се стриже сам по милиционерски "0"-номер и няма перчем за да му се изправа като лъже като комунист преди партиен конгрес!