Ясна е новата кандидатура на Словения за еврокомисар

11342
Ясна е новата кандидатура на Словения за еврокомисар

Словения предлага малко известния вицепреиер Виолета Булц за еврокомисар след отхвърлянето на бившия премиер Аленка Братушек от Европейския парламент тази седмица. Информацията съобщи външният министър на страната Карл Ерявец.

"Правителството определи Виолета Булц за кандидат на Словения за Европейската комисия". Това заяви още Ерявец и допълни, че решението не е било взето единодушно от трипартийното коалиционно правителство.

В крайна сметка: Братушек се отказва да заема пост в новата ЕК

Бившият премиер на Словения Аленка Братушек оттегли кандидатурата си за зам-председател на Еврокомисията, отговарящ за енергийния съюз...

50-годишната Булц, която е една от няколкото вицепремиери, влезе в политиката едва миналия месец, след като Миро Церар стана премиер. Преди това тя е работила дълги години като съветник на компании по проекти на ЕС и за регионално развитие, припомня АФП.

44-годишната Братушек беше номинирана за член на новата Европейска комисия на Жан-Клод Юнкер, но депутатите в Европейския парламент отхвърлиха в сряда номинацията й за заместник председател, отговарящ за енергийния съюз.

Церар трябвало да преодолее сериозни възражения от коалиционните си партньори, за да наложи Булц. Те подкрепили депутатката Таня Файон, чиято кандидатура беше одобрена и от европейските консерватори и социалисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа