Кадиров дава възнаграждение на украинското разузнаване за информация къде е дясната му ръка Делимханов

10323
Кадиров дава възнаграждение на украинското разузнаване за информация къде е дясната му ръка Делимханов
Снимка: принтскрийн/YouTube

След като стана ясно, че украинците са нанесли днес удар по кортежа на Адам Делимханов, дясната ръка на Рамзан Кадиров, чеченският лидер написа разтревожено в Telegram, че не може да се свърже със своя приближен командир.

Самият аз по никакъв начин не мога да се свържа с Адам Делимханов, телефонът му е недостъпен, оплака се Кадиров. 

"Моля украинското разузнаване да даде информация на кое точно място и по какви позиции има удар, за да мога да намеря скъпия си БРАТ. Обещавам щедро възнаграждение и много моля за съдействие", написа Кадиров.

Че е имало удар на украинското разузнавателно звено "Бандерлоги" (бел. ред. - Бандер-лог е терминът, използван за описание на маймунския народ в "Книга за джунглата" на Ръдиард Киплинг, но на жаргон така се наричат и специалните подразделения на руското ГРУ) по кортежа на Делимханов, който се е придвижвал в Приморск, Запорожка област, стана ясно по-рано днес. Разпространява се информация, че Делимханов, известен и като личният палач на Кадиров, е загинал заедно с някои от хората си. За това писа украинският военен Кирил Сазонов като добави, че 12 хеликоптера са пристигнали на мястото на удара и са извозили ранените и мъртвите.

Същевременно обаче в руски телеграм канали излезе информация, че Вячеслав Володин, председателят на Федералния съвет на Държавната дума, бил разговарял с Делимханов и той бил ранен, но жив. Подобно съобщение публикува каналът Zvezdanews като се позова на пресслужбата на Държавната дума и на пресслужбата на Либерално-демократическата партия на Русия. Но любопитното е, че от Държавната дума заявиха малко по-късно, че не са предоставяли такава информация и не са разговаряли с журналисти на телевизионния канал "Звезда". Сега съобщението на канала на телевизията е променено като тя цитира парламентарния журналист Мадина Шавлохова, която била съобщила за раняването на Делимханов. А бившият командир на 72-ра бригада Роман Веневитин, чието име "блесна" след скандала с ЧВК Вагнер, е категоричен, че точно "вагнеровците" са дали информация за местоположението на Делимханов на украинците. По думите му Делимханов е тежко ранен, а загубите сред кадировците са значителни (Кирил Сазонов говори за 200 жертви): Пригожин и чеченците почнаха да се зъбят и заканват един на друг (ВИДЕО)

Същевременно правят впечатление разнопосочни изявления на командира на специалните части "Ахмат" Апти Алаудинов. След като в 12:23 ч. пред ТАСС той заяви, че Делимханов е жив и се намира в Чечня („Всичко това са фалшификати. Адам Султанович е най-жив от всички живи и сега е в републиката"), в 12:50 ч. той написа следното съобщение в телеграм канала си, напълно противоречащо на първото - "Получи се заповед от Рамзан Ахматович Кадиров да го намерим (Делимханов) по всякакъв начин и да го изведем оттам, независимо от цената. (...) Ще изпълним тази заповед еднозначно." От което стана недвусмислено ясно, че обкръжението на Рамзан Кадиров е в пълно неведение какво се е случило и няма връзка с Делимханов.

Изпращат войските на Рамзан Кадиров да се бият в Белгород

Войските на Рамзан Кадиров са изпратени в Белгородска област, съобщава Z-media. „Съобщава се, че в Шебекино са пристигнали части ...

Интересно съобщение има и в канала ВЧК-ОГПУ, който, позовавайки се на източник, пише, че чеченският командир е "относително жив", но вече не е на мястото на удара, а е извозен оттам. Както и че се предполага, че местонахождението му е било разкрито на украинците не от кого да е, а от наемниците на Евгений Пригожин от ЧВК "Вагнер". 

Междувременно категорично беше отречено, че ударът срещу Делимханов е направен при Кремена. Там е имало голям украински обстрел с HIMARS, като вече има данни за много убити руски войници: Украинците избиха стотици руски войници заради руски командващ: Руски източници полудяха

ОЩЕ: Искат да се избавят от мен: Кадиров се оплака, че европейските служби му подготвяли атентат

Адам Делимханов е депутат от Държавната дума от путинската партия "Единна Русия", бил е вицепремиер на Чечня като е отговарял за службите за сигурност. Той бе награден от руския диктатор Владимир Путин за "мъжество и героизъм" във войната в Украйна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Пребил съпругата си до смърт: Бивш казахстански министър ще лежи дълго в затвора

Месомелачка: Руснаците вече стигнаха до по-трудното в Харковска област (ВИДЕО и КАРТИ)

Удар с ракети по руска база за ПВО в Крим, има загинал командир: Независим руски източник

"Кажете, моля ви, ще ни евакуирате ли?": Руснаците хвърлиха нови 2 бомби в Белгород (ВИДЕА и СНИМКИ)

Путинският режим погна правнучката на съветски пилот-герой за призив за тероризъм

Командир, освободил Херсон, поема войските „Харков“ на фона на руската офанзива

Шолц започва разговори със скандинавските страни за сигурността

ГУР разкри поименно кой унищожава ТЕЦ-овете и важни обекти в Украйна с крилати ракети

Швеция е готова да разположи ядрени оръжия в случай на война

Литва ще избира президент на втори тур, но е ясно - подкрепата за Украйна ще продължи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа