Калфин: Отношението към децата е знак за зрелостта на една държава

1268
Калфин: Отношението към децата е знак за зрелостта на една държава
Снимка: БГНЕС

"Отношението към децата е знак за зрелостта на една държава. Днес има много предизвикателства - някои са нови, други стари", заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин на конференцията на високо равнище на Съвета на Европа за представяне на новата Стратегия за правата на детето 2016-2021 г.

"Безспорно някои са свързани с промените в комуникационната сфера, в начина, по който цифровите медии създават алтернативно възпитание на децата и младите хора. Ако не вземем мерки, може да се превърне във формално образование. Темите свързани с детската бедност показват зрелостта на едно общество за своето бъдеще", подчерта Калфин, цитиран от Topnovini.bg.

Демографската картина в страната е критична, призна социалният министър

Демографската картина в страната е критична. Това каза вицепремиерът и министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, по врем...

Той посочи, че предвиждат закриване на интернатите. "Развихме системата на приемните семейства. Дадохме на децата да бъдат отглеждани в среда близка до семейната. Има над 560 видове социални услуги за децата", допълни той.

По темата за бежанците, Калфин заяви, че през последните месеци има голямо нарастване на непридружените деца. "Идват без документи и пътуват без родителите си", уточни вицепремиерът. Според него това граничело с трафика на деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа