Камерън иска "възможно най-близки" отношения между Великобритания и ЕС след Brexit

1478
Камерън иска "възможно най-близки" отношения между Великобритания и ЕС след Brexit
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският премиер Дейвид Каменрън заяви, че желае "възможно най-близките" отношения с ЕС, след като Великобритания гласува да напусне Съюза, като добави че раздялата трябва да бъде "възможно най-конструктивна", предава AFP.

При пристигане на срещата в Брюксел, Камерън, който ще отстъпи поста си след седмици, заяви пред репортери, че ще "търси най-близките възможни отношения в търговията и сътрудничество за сигурност".

Туск: ЕС е готов да започне развода с Великобритания още сега, но без ентусиазъм

Европейският съюз е готов още днес да започне процеса на развод с Великобритания, макар и без какъвто и да е ентусиазъм, заяви председа...

"Бих желал този процес да е възможно най-конструктивен", добави той.

"Ще заявя на срещата на ЕС, че Великобритания напуска Евросъюза, но този процес трябва да бъде толкова конструктивен, колкото е възможно. Вярвам, че такъв резултат е възможен", констатира той.

"Ние не смятаме да обръщаме гръб на Европа. Тези страни са наши съседи, приятели, партньори и съюзници", добави Камерън.

"Ние ще се стремим към много тесни отношения с ЕС в сферата на търговията, сътрудничеството и безопасността", увери британският премиер.

На 23 юни жителите на Великобритания гласуваха на референдум за напускане на Евросъюза. Тази позиция беше подкрепена от 52% от избирателите, на обратното мнение бяха – 48%. За напускане гласуваха Англия и Уелс, а за оставане Шотландия, Северна Ирландия и столицата на Обединеното кралство - Лондон. Брюксел призова Великобритания да започне възможно най-бързо процедурата за Brexit.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа