Камерън няма да приеме сделка с ЕС, която не е в интерес на Великобритания

2764
Камерън няма да приеме сделка с ЕС, която не е в интерес на Великобритания
Снимка: Getty Images/Guliver

Дейвид Камерън ще откаже всяка сделка с европейските лидери, която не отговаря на нуждите на Великобритания, съобщи АФП.

„Ще се боря за Великобритания. Ако сделката е добра за нас ще я приема, но няма да се съгласявам на нищо, което не отговаря на нуждите ни”, заяви Камерън, цитиран от АФП.

„Много по-важно е да го направим както трябва, а не да прибързваме. С добра воля и здрава работа можем да постигнем добра сделка за Великобритания”, допълни Камерън на влизане на заседанието на Европейския съвет.

В рамките на срещата между премиерите на страните в ЕС ще се обсъдят предложенията за реформи в общите правила на организацията, направени от Великобритания, предаде БГНЕС.

Британското правителство иска по-голяма пазарна конкурентоспособност на ЕС, повече власт на националните парламенти, повече права на страните извън Еврозоната, както и временно спиране на социалните плащания за мигранти от други европейски страни за определен срок от време.

Вчера страните от Вишеградската четворка (Полша, Унгария, Словакия, Чехия) обявиха общата си позиция против предложените реформи, като проблемът е най-вече в спирането на социалните плащания, което засяга много техни граждани във Великобритания.

Предложенията на Лондон за промени в общите правила предшестват референдум за оставане в Съюза, който ще бъде проведен на Острова най-вероятно тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com