Камерън: Великобритания не може да поеме повече бежанци

3243
Камерън: Великобритания не може да поеме повече бежанци
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският премиер Дейвид Камерън бе обвинен в безсърдечност, след като настоя, че Великобритания не може да поеме повече бежанци от раздирания от войни Близък изток. Той подчерта, че най-доброто решение на имигрантската криза би било да се донесе мир и стабилност на страните, от където имигрантите идват, пише The Guardian.

„Ние вече сме приели част от истинските бежанци, тези от сирийските бежански лагери и това трябва да се има предвид. Но аз мисля, че много по-важно е да се донесе мир и стабилност на онази част от света. Не мисля, че може да бъде намерено решение като просто се приемат още и още бежанци“, заяви Камерън.

И Франция вдига ограда заради мигрантите

Mерки срещу трафикантите на хора в Средиземно море ще обсъдят днес министрите на отбраната на страните от Евросъюза. Броят на бежанците...

Британският премиер не желае да се присъедини към никаква програма за преразпределяне на имигрантите в Европа, понеже вярва, че ако Великобритания бъде включена в такава широкообхватна схема, ще се превърне в магнит за имигранти.

„Ние предприемаме действия извън нашата граница, помагаме на страните, от които тези хора идват, стабилизираме ги и се опитваме да се уверим, че там се създават стойностни работни места и силни икономики“, добави Камерън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа