Камерън заяви, че Великобритания има много трудни отношения с Русия

2706
Камерън заяви, че Великобритания има много трудни отношения с Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският премиер Дейвид Камерън "не изключва нови ограничителни мерки" срещу Русия, след като днес в Лондон беше публикуван доклад за причините за смъртта на бившия агент от КГБ Александър Литвиненко.

“Разбира се, ние не изключва такива действия (въвеждането на нови санкции)”, каза Камерън. „Още веднъж много внимателно и задълбочено разглеждаме текста на доклада”, добави той.

Литвиненко вероятно е бил "поръчан" от Путин

Президентът на Русия Владимир Путин по всяка вероятност е дал одобрението си за убийството на опозиционера Александър Литвиненко. Това ...

От Москва са убедени, че действията на Лондон са политически мотивирани. Както заяви говорителката на външно министерство Мария Захарова: „Русия няма причина да очаква окончателният доклад да бъде обективен и безпристрастен”, посочва ТАСС.

Александър Литвиненко, на който Лондон предостави убежище, почина на 23 ноември 2006 г. Смъртта му е следствие на отравяне с радиоактивен полоний, но обстоятелствата около нея все още са неизяснени и противоречиви.

В интервюто си Камерън заяви още, че "Великобритания е напълно несъгласна с руските бомбардировки в Сирия, истинската цел, на които се твърди, че са представители на „умерената опозиция”.

"В момента имаме много трудни отношения с Русия във всички области”, заяви британският премиер. „Сирия е част от причините”, допълни Камерън, като добави, че руските въздушни удари само усложняват ситуацията.

Заподозрян за убийството на Литвиненко отказа да свидетелства

Ключов свидетел по случая с убийството на бившия руски агент Александър Литвиненко отказа да даде показания. Това предаде BBC. Става д...

В същото време британският премиер призна, че Великобритания се нуждае от сътрудничество с Москва, за да се постигне урегулиране на сирийския конфликт. Въпреки това, той подчерта, че към тези контакти се подхожда „хладнокръвно и с широко отворени очи”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com