Каролев: Няма да се стигне до фактическо излизане на Великобритания от ЕС

1338
Каролев: Няма да се стигне до фактическо излизане на Великобритания от ЕС
Снимка: Facebook

До фактическо излизане на Великобритания от Европейския съюз няма да се стигне. Такава позиция изрази икономистът Владимир Каролев по темата за проведения вчера референдум и решението за Brexit. Според него е даден ценен урок, че има нужда от реформа в структурите на съюза и такива ще бъдат проведени от германския канцлер Ангела Меркел.

В по-краткосрочен план сривовете на финансовите пазари ще продължат, но британската лира вече е дала заявка за бързо възстановяване в днешната борсова търговия, смята още експертът. Той не очаква Европа да изпадне в рецесия, тъй като скоро е минала през световната криза от 2008 г. и вече е налице напредък в заетостта, инвестициите и понижена инфлация в някои страни.

Експерти: Цяла Европа ще плаща грешката на Камерън

Това, което направиха британските избиратели, е изключително голяма електорална грешка. Цената, която Обединеното кралство ще плати, е ...

По думите му най-важният резултат от вчерашния вот е фактът, че въпроси, чиито отговор лежи в емоционалното, а не рационалното, не бива да се поставят на национално гласуване. В защита на тезата си Каролев обърна внимание на вота по възраст и най-вече данните, че за излизане от ЕС са гласували основно възрастни англичани над 50 години. „Над 50 години хората са гласували за излизане, защото пазят спомени от детството, когато са били млади и свободни. Това са и хора на социални помощи”, заяви той пред bTV.

"Убеден съм че това което се случи не е полезно нито за Англия, нито за ЕС. Но и ги разбирам. В съюза бюрокрацията е ужасно много”, допълни икономистът.

"Топлофикация"

Владимир Каролев взе отношение и по темата за регулацията в „Топлофикация” и предложи въвеждане на регулация за по-дълъг период от време. Друга идея в подкрепа на дружеството „Топлофикация София” е компании с опит и пари да поемат управлението, тъй като няма да има кой да го купи. „Топлофикация София е спасявана три пъти с парите на данъкоплатците и 13 години е била на загуба. Предлагам това, което стана във Варна и Пловдив - компании с пари и опит в конкурс да поемат управлението”, категоричен е той.

ЕК създава пост "комисар по Brexit"

В най-скоро време в Европейската комисия ще бъде създаден пост на комисар, който ще наблюдава процеса по излизането на Великобритания...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа