Киев: Обсъжда се двустранно спиране на огъня

12527
Киев: Обсъжда се двустранно спиране на огъня
Снимка: Getty Images/Guliver

Възможността за двустранно спиране на огъня в източна Украйна е била обсъждана на преговорите на контактната група Украйна-Русия-ОССЕ, проведени вчера в Минск. Това обяви говорителят на украинското външно министерство Евгени Перебийнис.

"От информацията, с която разполагаме, знаем, че на вчерашното заседание са се обсъждали няколко много важни въпроси – двустранно спиране на огъня, контрол на границата, освобождаване на заложниците, а също гарантиране безопасността на хуманитарните товари в източна Украйна", каза Перебийнис.

400 американски наемници участват в антитерористичната операция в Източна Украйна

В антитерористичната операция на украинските власти в източната част на страната,  участват около 400 елитни войници на една от на...

В преговорите участвали и представители на терористичните организации, действащи в източна Украйна, информира БГНЕС, позовавайки се на РИА-Новости.

Междувременно стана ясно, че е възможно тази година Украйна да получи статут на съюзник на САЩ извън НАТО. Въпросът ще се обсъди на предстоящата среща на украинския президент Петро Порошенко с президента на САЩ Барак Обама, съобщи украинският министър на правосъдието Павло Петренко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Предвид условията, в които сега се намира страната ни, имаме перспективата доста бързо да получим статут на съюзник на САЩ. Смятам, че това ще стане още тази година", заяви Петренко.

Този статут ще позволи на Киев значително да разшири сътрудничеството във военнотехническата област, както и да получи механизъм за закупуване на необходимото въоръжение, информира БТА.

ЕС одобри 11 млрд. евро помощи за Украйна

Делегатите на срещата на върха на Европейския съюз, която се състоя в белгийската столица Брюксел одобриха предложението на Европейскат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа