X
 
 

Кои са най-добрите страни за чужденци в Източна Европа?

2263 0
Кои са най-добрите страни за чужденци в Източна Европа?
Снимка: iStock
Чешката република се нарежда сред най-добрите страни в света за чуждестранни жители, според ново проучване на международната общност за чужденци InterNations.

Страната се класира 10-а от 64 дестинации. Чехия е на второ място в света за работа в чужбина, както и сред най-добрите държави за отглеждане на семейство (четвърта) и качество на живот (седма), пише Emerging Europe.

Повече от 17 000 чужденци работят в туризма в Хърватия

По информация на Министерството на вътрешните работи на Хърватия, в момента в страната в областта на туризма работят 17381 чужденци, а ...

Анкетираните изглежда са най-впечатлени от възможността да пътуват и качествената транспортна инфраструктура, класирайки страната на трето място в тази подкатегория.

Страната обаче е едва на 56-о място в света спрямо възможностите за установяване. Чужденците в Чехия не са особено впечатлени от дружелюбността и гостоприемството на местните, само 40% оценяват приятелското отношение на населението положително.

Един от големите проблеми на имигрантите в страната е езиковата бариера. Въпреки че 56 на сто от анкетираните са съгласни, че е лесно да се живее в страната, без да знаят местния език, едва 13 на сто са съгласни, че научаването му е лесно. По-малко от 9% смятат, че могат да говорят чешки много добре.

Кое място заемат България и други държави от региона, прочетете в Expert.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители