Корбин: Възможни са нови парламентарни избори тази година

796
Корбин: Възможни са нови парламентарни избори тази година
Снимка: Getty Images/Guliver

Предсрочни парламентарни избори в Обединеното кралство са възможни до края на тази година или в началото на следващата. Това становище беше изразено в ефира на ВВС от лидер на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин.

"Мисля, че е доста вероятно парламентарни избори да се проведат по-късно тази година или в началото на следващата и това ще бъде нещо добро", прогнозира той, като подчерта, че "е готов да се бори през следващата предизборната кампания“.

Джеръми Корбин се извини от името на лейбъристите за грешката на Тони Блеър

Лидерът на британската Лейбъристка партия Джеръми Корбин се извини за войната в Ирак от името на партията. Това стана след като бившият...

Лейбъристът също така каза, че няма да се коалира с никого и каза, че партията му е готова да сформира свое собствено правителство.

Британските консерватори събраха най-много гласове на предсрочните парламентарни избори в четвъртък, но загубиха мнозинство. В 650-местната Камара на общините торите получиха 318 места, за самостоятелно правителство обаче им трябват 326 места.

Мей изпрати днес в Белфаст преговорна група за съюз между Консервативната партия и северноирландската формация. Така страната ще има правителство на малцинството с парламентарната подкрепа на 10-те депутати от DUP, които се очаква да подкрепят основните законопроекти на правителството на Тереза Мей.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com