Корупция: Генерал Армагедон си живее охолно с бизнеса на войната (ВИДЕО)

12012
Корупция: Генерал Армагедон си живее охолно с бизнеса на войната (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Всичко е заради парите. Има такава песен – вече на доста годинки. Но далеч по-дълго в човешката история това е водещ мотив за много неща. И в огромната си част – за подлости, гадости и мръсотии, от които ти се гади.

Заради парите – така може да се обобщи и новото разследване на сътрудниците на заточения в наказателна колония руски опозиционер Алексей Навални. То е посветено на главнокомандващия руската армия в Украйна генерал Сергей Суровикин.

С помощта на публични данни и информация сътрудниците на Навални рисуват картината кой всъщност е Суровикин. И заключението, на база представената информация, е тривиално и добре познато и в българската действителност – корупционен герой.

Генерал Армагедон трябва да спаси Путин в Украйна: Ще му е трудно

Новият командир на руските войски в Украйна генерал Сергей Суровикин е със сурова репутация. Прякорът му Армагедон добре говори за това...

Историята обхваща миналото на Суровикин и как всъщност войната в Сирия урежда много добре живота му. Буквално – материално. Припомнен е стар скандал, още от началото на предишното десетилетие, когато незнайно как (който види видеото, лесно ще се досети) жената на Суровикин и дъщерята на тогавашния губернатор на Екатеринбург откриват дърводобивно предприятие. Именно това предприятие показва как Суровикин печели и се облагодетелства лично, когато има война.

Участието на Суровикин във войната в Сирия му носи няколко знаменити прякора – Генерал Армагедон, Касапина от Сирия. Защото с огромна бруталност и килими от бомбардировки той изравнява със земята всяка съпротива. Действията му в Сирия предизвикват реакциите на правозащитни организации, които настояват да му се потърси сметка за военни престъпления. Най-важното за него в Сирия обаче е, че "освобождава" от ръцете на "Ислямска държава" две находища на фосфати*. Набързо те биват поети от известния и в България руски олигарх Генадий Тимченко – този, който щеше да строи "Южен поток" и на наша територия. Находищата биват експлоатирани, а добитото – изнасяно през пристанището Тартус, където има и руска военна база. Корабите с ценния товар стигат с изключени транспондери до Турция и Северен Кипър, а там вече чрез подставени лица фосфатите биват прехвърляни и "легализирани" – защото срещу търговията със сирийски фосфати има западни санкции.

Къде е Суровикин в цялата картинка? Дърводобивното предприятие на жена му получава повече пари от компании, свързани с Тимченко и добива на сирийски фосфати, отколкото печели за цялата 2020 година. Или както казват сътрудниците на Навални: "Не може все пак генералът да си отнесе "наградата" от Сирия в куфарче".

Че семейство Суровикини живее „необяснимо” прекрасно си личи от имотното им състояние – това, което винаги е показателно, когато говорим за пари под масата. Още през 2016 година те си купуват къща, която е 5-6 пъти по-скъпа от официално декларираните им доходи. А това какво имат като имущество вече е засекретено – публичните регистри в Русия не дават друг отговор, освен "собственост на Руската федерация". Крайно удобно, нали? Точно както руските приказки за нацисти, биолаборатории, комари-терористи и гълъби-убийци.

Кой е Армагедон - новият командващ руските сили в Украйна

На 8 октомври генерал Сергей Суровикин беше назначен за командващ руските сили на фронта в Украйна. Описван като яростен поддръжник на ...

Повече – във видеото:

* За търговията с фосфати от Сирия - международно журналистическо разследване, с участието на работещия за "Биволъ" Николай Марченко: ТУК!

* Български компании също са замесени в тъмната търговия с фосфатиТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа