Кремъл отрече да има общо със срещата между сина на Тръмп и руски адвокат

4231
Кремъл отрече да има общо със срещата между сина на Тръмп и руски адвокат
Снимка: Getty Images/Guliver

Властите в Кремъл отрекоха да имат нещо общо със срещата между сина на американския президент Доналд Тръмп-младши и руски адвокат, за която се твърди, че има връзки с Москва.

„Вече казахме, че нямаме абсолютно нищо общо с цялата тази история“, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков. „Никога не сме имали контакти с този адвокат, по тази причина нямаме информация и нямаме какво да кажем. Тя няма дори и най-малка връзка с нас“, допълни той.

Татко Тръмп защитава сина си: Невинен е, това е най-големият лов на вещици

"Синът ми Доналд се справи страхотно миналата вечер. Той беше отворен, прозрачен и невинен. Това е най-големият лов на вещици в история...

Срещата с адвокат Наталия Веселницкая постави Тръмп-младши в центъра на разгорещен скандал за това дали близки на американския президент са имали контакти с Москва по време на предизборната кампания през 2016 г.

Във вторник синът на президента публикува имейли, от които става ясно, че той се е съгласил на срещи, след като британец в развлекателната индустрия му казва, че високопоставен представител на Москва предлага да му даде компрометираща информация за опонентката на баща му от Демократическата партия Хилари Клинтън. По думите на британеца Веселницкая е „руски правителствен адвокат“.

По думите на Песков твърденията, че тя работи за Москва са „неуместни и абсурдни“. Самата Веселницкая също отрича да притежава каквато и да е било информация за Клинтън или каквито и да е било връзки с руското правителство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа