Кремъл с нови указания към пропагандаторите: Новата опорка е "Путин е пророк"

11536
Кремъл с нови указания към пропагандаторите: Новата опорка е "Путин е пророк"
Снимка: Pixabay

Администрацията на президента Владимир Путин е подготвила нов наръчник за руските медии и проруските пропагандатори. Това съобщава изданието "Медуза", което разполага с копие от документа. Новите опорни точки, на които трябва да стъпят руските медии, са:

  • сравняване на войната в Украйна с Първата световна война;
  • предстоящият упадък на Запада;
  • разправата с вътрешните врагове;
  • праведната мисия на Русия

Според "Медуза" наръчникът е подготвен за 1 август - годишнината от обявяването на война от Германия на Русия през 1914 г.

Дългата маса вече не е достатъчна: Кремъл контролира дори въздуха около Путин

Здравословното състояние на руския президент Владимир Путин е толкова крехко в последно време, че Кремъл внимателно следи дори климатиц...

Служителите в руските медии са длъжни да съобщават, че както и в началото на XX век, Русия е въвлечена във военната конфронтация от Запада, който предизвиква нови войни, за да се сдобие с още колонии. На руснаците пък им се налага по неволя да участват в тях, тъй като "не могат да оставят в беда братските народи" и са принудени да се изправят „в защита на потиснатите“. В наръчника войната в Украйна се нарича „съвременна украинска криза“ и се твърди, че е започнала заради Евромайдана и последвалите го военни действия в Донбас. Твърди се още, че причината за военните действия е посегателството от страна на "украинските радикали и официалните власти в Киев" над рускоезичните граждани, които не искат да живеят "във враждебната към руснаците украинска държава".

Според наръчника именно това е причината Крим да поиска да стане част от Русия, а Донецка и Луганска области да обявят своята независимост. Авторите на наръчника твърдят, че това не противоречи на международното право, тъй като тези региони просто са „реализирали правото на своите нации да се самоопределят“.

Всички мразят Русия

На руските пропагандатори също така е наредено да говорят за това как Запада "с помощта на мизантропска идеология и русофобия е култивирал няколко поколения хора, които мразят Русия и са готови да убиват руснаци“. В същото време Кремъл се бил опитал да уреди конфликта по мирен път, но това се провалило заради действията на САЩ, които превърнали Украйна „в предна фронтова линия в конфронтацията между Запада и Русия“. Ето защо Руската федерация просто била "принудена" да започне война.

Авторите на ръководството се спират подробно на това как трябва да се представя западната намеса във вътрешните работи на Руската федерация. Според указанията сегашната ситуация трябва да бъде сравнявана с тази в началото на XX век и да се припомня, че тогава Германия е финансирала дейността на болшевиките, което в крайна сметка е довело до "масови безредици" през 1917 г. Сега следва да се обяснява, че Запада използва същите методи като „финансира несистемната опозиция, протестните движения и антируските медии“. 

Пропагандаторите трябва да обясняват на публиката си, че властите са прави, като обявяват някои медии, блогъри и журналисти като "чужди агенти". Въпросните "чужди агенти" според наръчника пускат фалшификати и демонстрират антиправителствени и антируски настроения, превръщайки се в национални предатели. 

"Залезът" на САЩ и новият световен ред

Сезонът на самоубийствата се откри в Кремъл още през 2020 година

Вълна от самоубийства сред охраната на Владимир Путин, масови оставки на генерали, арести на високопоставени военни, самоубийства сред ...

Авторите на ръководството от Кремъл искат руснаците да бъдат убедени, че в света се разраства глобална „антиамериканска тенденция“, заради която САЩ ще загубят всичките си военни съюзници и „дори сериозните си търговски партньори“.

На руснаците трябва да се обяснява, че всичко това ще стане възможно след края на войната в Украйна, когато ще се „формира нов световен ред“. Според опорките именно това е мисията на Русия на международната арена - да създаде „по-справедлив и сигурен световен ред“ и да не позволи на никой народ да увеличи своето благосъстояние за сметка на други народи или държави.

Пророкът Путин

Авторите на наръчника искат от пропагандаторите да подчертават при всеки удобен случай "пророческите" думи на руския президент Владимир Путин, който е говорил за това още в мюнхенската си реч през 2007 г.

Същевременно по-рано от Главното разузнавателно управление на Украйна съобщиха, че Русия е издала специално ръководство за колаборационисти, наречено „Ръководство за украинските граждани за организиране на съпротива срещу киевското марионетно правителство“. Документът, състоящ се от 14 страници, обяснява как те трябва да се борят с "марионетното киевско правителство", "киевската хунта" и "нацистите".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Ядрено оръжие в Полша: Генералният секретар на НАТО каза какво мисли Алианса

Шойгу се закани да бомбардира още повече Украйна

Украинците ликвидираха руски военен, обикалял с колело минните полета и примамвал дроновете-камикадзе (ВИДЕО)

По-лесни и в полза на потребителите условия за ремонт прие Европарламентът

ЕП прие обширен закон за борбата с трафик на хора

В Русия: Безсмъртният полк се скри за втора поредна година

Няколко европейски страни отказват да дадат ПВО системи на Украйна

Украинците дразнят руснаците, вдигнаха знамето си на още едно място на изток от Днепър (ВИДЕО)

Истерия в руските медии за новото оръжие от САЩ за Украйна: Преглед на печата от BBC (ВИДЕО)

На руснаците ще им трябват години, за да превземат Харков: Командирът на украинската Национална гвардия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа