Кризата в Украйна остава във фокуса на ОССЕ

19486
Кризата в Украйна остава във фокуса на ОССЕ
Снимка: Gettyimages

Кризата в Украйна ще остане в центъра на вниманието на ОССЕ през 2015 г. Това заяви бъдещият председател на организацията Ивица Дачич. Той поема поста от 1 януари следващата година.

"Основен приоритет на нашата работа ще бъде да продължим да разглеждаме кризата в Украйна по такъв начин, че да помогнем за всестранния мирен процес. Ние смятаме да сътрудничим с основните играчи и да работим за мирно решаване на кризата", заяви досегашният външен министър на Сърбия.

Русия препъна декларацията на ОССЕ за Украйна

Делегацията на Русия попречи на консенсуса за приемането на политическа декларация на министрите от страните от ОССЕ във връзка с криза...

Той изрази надежда, че политическите инициативи на високо равнище и усилията на международната контактна група за Украйна ще допринесат съществено за "осигуряване на пробив".

От 1 януари 2015 г. Сърбия поема от Швейцария председателството на ОССЕ.

По-рано днес украинският външен министър Павло Климкин заяви днес в Базел, че неговата страна има нужда от "реално" прекратяване на огъня. Той изрази надежда спирането на военните действия на 9 декември да бъде изпълнявано за разлика от предишните, информира АФП.

"Украйна се нуждае от реално спиране на огъня, а не от обявяване на такова", посочи Климкин пред журналисти във връзка със срещата на ОССЕ в Базел, Швейцария. Той имаше предвид обявеното вчера от украинското президентство и проруските сепаратисти пълно прекратяване на стрелбата в източната част на страната, обяснява БГНЕС.

ОССЕ праща безпилотни самолети в Украйна

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) предвижда утре да разположи за първи път безпилотни самолети в Украйна в ра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа