Лавров отрича да има движение на руския флот в Черно море

10543
Лавров отрича да има движение на руския флот в Черно море
Снимка: Getty Images / Guliver

Няма преместване на сили на руския черноморски флот. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на днешното си посещение в Мадрид.

Изявлението бе направено днес по време на посещението на Лавров в Мадрид. „Що се отнася до военнослужещите от Черноморския флот на Русия, те се намират в местата на постоянна дислокация. И да – бяха предприети допълнителни мерки за осигуряването на безопасността на базите на руския флот”, заяви министърът, като допълни, че „силите за самоотбраната” в Крим не се подчиняват на Русия, предаде Агенция "Фокус".

Западът срещу Кремъл

Кризата в Украйна представи Барак Обама в роля, която мислехме, че е останала дълбоко в миналото на Студената война – тази на ли...

По-рано украинското министерство на отбраната обяви, че руски кораби продължават да блокират движението на плавателни съдове на украинския военноморски флот в Крим. Преди изявлението на Лавров и руският министър на отбраната Сергей Шойгу отрче руският флот да действа агресивно срещу украински плавателни съдове. Шойгу каза, че в Крим няма руски военни части и че всички войници, показани на снимки и видеоклипове, са отряди за местна самоотбрана. Той определи твърденията на някои от бойците, че идват от Русия, като провокация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com