Лондон отказва да участва в плана на ЕС за имигрантските квоти

7332
Лондон отказва да участва в плана на ЕС за имигрантските квоти
Снимка: Getty Images / Guliver

Великобритания няма да участва никакви планове на Европейския съюз да разселва емигранти и бежанци, използвайки квоти, съобщава агенция Ройтерс, предаде БГНЕС.

Според съобщение на Вътрешното министерство на страната Лондон предпочита вместо това да насочи усилията си към справяне с трафикантите на хора.

До края на годината се очаква Европейската комисия да гласува облекчаването на тежестта от емигранти за някои страни посредством квоти за целия Европейски съюз.

"Няма да участваме в прилагането на каквото и да е било законодателство, което налага задължителна система за разселване или преместване", се казва в изявлението.

Европейският съюз и Европейската комисия бяха принудени да предприемат по-строги мерки по отношение на контрола и сигурността на хилядите емигранти, които идват от Северна Африка с лодки през Средиземно море, след като в рамките на един инцидент загинаха 800 човека.

"Великобритания се гордее с историята си на предлагане на убежище за тези, които най-много се нуждаят от него, но ние не смятаме, че задължителната система на разселване е отговорът. Ще се противопоставим на каквито и да е било предложения на ЕС и Комисията за въвеждане на недоброволни квоти", казаха още от Вътрешното министерство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа