Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любовницата на странно самоубил се милиардер плаща десетки милиони да излезе от ареста

15 декември 2020, 07:50 часа • 3261 прочитания

Британката Гилейн Максуел е задържана в САЩ по обвинение в съучастие с финансиста Джефри Епщайн в сексуалната експлоатация на непълнолетни, предложи на съда да внесе гаранция в размер на 28,5 милиона долара за освобождаването си, съобщава БГНЕС.

Според искане, подадено до Окръжния съд в района на Манхатън, гаранцията включва 22,5 милиона долара, обезпечени с активи на Максуел и нейния съпруг. Останалата част се очаква да бъде предоставена от семейството и приятелите. В документите се отбелязва още, че задържаната „продължава да настоява за невинността си“ и не е склонна да се крие от правосъдието.

Процесът срещу Максуел ще започне на 12.07.21 г. През юли 2020 г. адвокатите на Максуел вече подадоха петиция за замяна на затвора с домашен арест в очакване на съдебен процес с гаранция от 5 000 000 долара, но съдът я отхвърли.

Гилейн Максуел е дъщеря на медийния магнат Робърт Максуел, който притежаваше едно от най-старите издателства в света – „Макмилан“. Както бе съобщено по-рано от прокуратурата, британката е била в близки отношения с Епщайн. Според властите, Максуел намирала бъдещи жертви на своя любим, убеждавала ги да предоставят сексуални услуги на правилните хора и се подреждала нещата така, че момичетата да не отиват в полицията.

Припомняме, че Епщайн беше арестуван от правоприлагащите органи на щата Ню Йорк на 6-ти юли 2019 г. Прокурорите заявиха, че има доказателства, че през 2002 г. - 2005 г. той е организирал посещения в дома си в района на Манхатън на десетки непълнолетни момичета, най-младото от които е на 14 г. Сред приятелите и познатите на Епщайн са настоящи и бивши служители от САЩ и други страни. Наказателното преследване на финансиста е прекратено след смъртта му в затворническа килия на 10.08.19 г. Разследването смята смъртта за самоубийство.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес