Мартин Шулц е уверен, че може да измести Ангела Меркел от канцлерския пост

1053
Мартин Шулц е уверен, че може да измести Ангела Меркел от канцлерския пост
Снимка: Getty Images/Guliver

Основният съперник на германския канцлер Ангела Меркел на предстоящите избори Мартин Шулц изрази увереност, че може да спечели вота, въпреки голямата преднина на настоящия лидер.

В интервю пред германската телевизия ZDF, той отбеляза, че остават още шест седмици до изборите на 24 септември, съобщи БГНЕС.

Германия призова за сдържаност от страна на Северна Корея и САЩ

Германия призова Северна Корея и Съединените американски щати да покажат „сдържаност" след апокалиптичните заплахи, които Вашингт...

„Смятам, че все още имам добри шансове да водя следващото правителство”, добави политикът.

Германия има рекодно ниска безработица, балансиран бюджет и силна икономика, така че Шулц трябва да води тежка битка, за да надвие Меркел, коментират наблюдателите. В телевизионното интервю той бе предизвикан да каже защо хората биха гласували за Социалдемократическата демократично партия, а не за Християндемократическия съюз на Меркел.

„Германия и върви добре, но не във всички области и не за всички германци. Ние можем и трябва да сме много по-добре”, заяви Шулц.Според него са необходими повече инвестиции в инфраструктурата, програми за обучение и помощ за семействата с ниски доходи.

Междувременно Шулц разкритикува германската автомобилна индустрия след скандала с фалшивите данни за вредни емисии, като посочи, че "високо платените мениджъри на „Фолксваген" и "Даймлер" са изпуснали бъдещето, защото не са инвестирали по-рано в алтернативни технологии".

Арестуваха китайци за нацистки поздрави пред Райхстага

Германската полиция арестува в събота двама китайски туристи за това, че са демонстрирали нацистки поздрави пред сградата на Райхстага ...

Коалицията на Християндемократическият и Християнсоциалният съюз (ХДС/ХСС), чийто лидер е германският канцлер Ангела Меркел, продължава да държи съществена преднина пред Социалдемократическата партия на Германия (СДП). По данни на социологическата служба „Емнид”, консерваторите са по-напред от най-близкия си конкурент с 14 процентни пункта близо месец преди изборите за ново правителство.

За блока на Меркел са готови да гласуват 38% от анкетираните, докато "червените" се радват на 24% подкрепа. Третата по популярност Лява партия в момента разчита на 10 на сто от гласовете. Ако изборите бяха днес, либералната Свободна демократическа партия (ФДП) и евроскептиците от "Алтернатива за Германия" биха получили приблизително равна част от гласовете на избирателите – около 8%. За „Зелените” бюлетина биха пуснали 7%.

Изборите за Бундестаг са на 24 септември. След тях се сформира ново правителство начело с канцлер.

Според анализаторите, въпреки последните събития в Западна Европа, германските гласоподавали нямат голям апетит за радикална промяна, особено след победата на Доналд Тръмп в САЩ и лагера „Брекзит“ във Великобритания. Много експерти смятат, че електоратът отново ще заложи на Ангела Меркел, давайки й възможност за четвърти пореден мандат начело на страната.

Шулц обвини Тръмп в политически шантаж

Кандидатът на германските социалдемократи за канцлерския пост в Берлин Мартин Шулц обвини държавния глава на Съединените американски ща...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Politico: Ако не е пак Урсула фон дер Лайен, кой може да е следващият шеф на ЕК?

Песков: Ракетите ATACMS няма да помогнат на Украйна, само ще й донесат още повече проблеми

Лукашенко: Рискът от инцидент по украинско-беларуската граница е доста висок

Bloomberg: Макрон иска да свали Фон дер Лайен от ръководния пост в ЕК

Еманюел Макрон: Европа не е безсмъртна, тя може да умре

Заради помощта от САЩ: Захарова сравни Украйна с Афганистан

NYT: Пратените от САЩ ракети ATACMS са поразили летището в Джанкой (ВИДЕО)

Сикорски: Дипломацията е първата линия на отбрана на Полша

Лавров говори: Пореден явен намек-заплаха към Армения

За първи път в историята: "Мулен Руж" се разпадна (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа