Медведев заплаши с ракетен удар съда в Хага след заповедта за арест на Путин

8460
Медведев заплаши с ракетен удар съда в Хага след заповедта за арест на Путин
Снимка: Getty

Дмитрий Медведев - заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш президент на страната, заплаши с ракетен удар Международния наказателен съд в Хага, след като на 17 март той издаде заповед за арест на руския диктатор Владимир Путин.

В публикация в "Телеграм" от 20 март, понеделник, Медведев определя решението на съда в Нидерландия като "финален колапс на системата на международното право". И пита кой бил отговорен пред МНС, след като Русия и САЩ не са подписали основополагащия му документ - Римския статут.

Il Foglio: Дмитрий Медведев поръчал убийството на италианския военен министър

Италианското разузнаване е предупредило правителството за възможно планиране на атентат срещу министъра на отбраната на Италия Гуидо Кр...

ОЩЕ: САЩ не признават МНС, но приемат заповедта за арест на Путин

ОЩЕ: За да не бъдат съдени и американци - САЩ няма да дават руските зверства на съда в Хага

"В крайна сметка е възможно да съдим за една държава и нейните лидери в два случая: 1) когато самата страна е силно отслабена, почти е загубила суверенитета си и е решила да признае съда над себе си; 2) когато страната е загубила войната и е капитулирала. В противен случай това е невъзможно. И всички разбират това", смята Медведев. И прехвърля топката към САЩ за Афганистан и Ирак, пренебрегвайки всички твърдения на съда в Хага, че издирва Путин и руския детски омбудсман Мария Лвова-Белова за депортирането на хиляди украински деца.

Медведев заплаши МНС: "Напълно възможно е да си представим сценарий, при който руски кораб, разположен в Северно море, би могъл стратегически да удари сградата на съда в Хага с хиперзвукова (крилата) ракета "Оникс"," написа бившият президент.

Михаил Екимджиев: Няма как десантен корпус да арестува Путин и да го достави в чувал пред съда в Хага

В края на миналата седмица Международният наказателен съд (МНС) издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин, обвиняв...

По-нататък той предупреждава съдиите от Международния наказателен съд да "гледат внимателно към небето". Медведев също така използва нецензурни думи, за да разкритикува съда.

Маргарита Симонян, главен редактор на пропагандния телевизионен канал на Кремъл Russia Today, също намекна по-рано, че Русия може да удари с ракети страната, която издаде заповед за арест на Путин. "Бих искала да видя страна, която ще арестува Путин, за да изпълни решението на съда в Хага", написа тя, цитирана от "Обозревател". "За около осем минути. Или каквото е времето, необходимо (на една ракета) да долети до нейната столица".

Международният наказателен съд твърди, че има "основателни причини да се смята", че Путин носи пряка отговорност за надзора на депортациите на над 16 хиляди украински деца и че е пропуснал да упражни властта си над руските войници и цивилни, които са извършвали престъплението в окупираните украински региони от началото на тоталната война на Русия срещу Украйна.

Русия не е страна по договора за МНС, като се оттегли през 2016 г. след критиките към незаконното анексиране на Крим.  Въпреки това, както призна президентът Володимир Зеленски на 19 март, заповедта за арест е сигнал за "повратна точка" за Русия.

"Русия ще понесе отговорност за всеки удар по Украйна, за всеки унищожен живот, за всяко депортирано украинско дете", заяви Зеленски. "Държавата на злото ще бъде подведена под отговорност за всеки акт на терор срещу украинци", добави той.

Южна Африка намекна на Путин да не пристига за срещата на БРИКС заради заповедта от Хага

Република Южна Африка (РЮА) "осъзнава правните си задължения" към Международния наказателен съд, заяви говорителят на президента Винсен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Засилена туристическа вълна се очаква да потегли към Кипър

Подаръци за Путин: По-скъп бензин, боеве с "диверсанти", Макрон говори за войници на НАТО (ВИДЕО)

Отложиха делото срещу българина, арестуван в Англия по обвинения в шпионаж за Русия

Кипър изпраща втори кораб с помощи за Газа

Жозеп Борел каза кога очаква да бъде решен изходът от войната в Украйна

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 15.03 - Първите БТР-и от България са пристигнали в Украйна

Поредна нощ на атака с дронове в Одеска област

Макрон: Ако Русия спечели войната, авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула

20 години затвор за бивш руски военен, причинил смъртта на 13 цивилни

Столтенберг обяви колко са руските жертви във войната досега, цифрата е стряскаща

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа