Меркел: Бракът е само между мъж и жена

7964
Меркел: Бракът е само между мъж и жена
Снимка: Getty Images / Guliver

Бракът е съжителство между мъж и жена. Мнението е на германския канцлер Ангела Меркел, в интервю пред YouTube звездата Флориан Мунд.

По отношение на еднополовите съюзи Меркел заявява, че се противопоставя категорично на дискриминацията и подкрепя принципно този вид отношения, но вижда някои „разлики" между гражданското партньорство и брака.

Берлин - люлка на движението на хомосексуалните

Берлин е хомосексуалната столица. И то не от вчера - преди 150 години там се заражда гражданското движение на хората ЛГБТ. Названието ...

Въпреки, че в Германия от 2001-а година могат да се регистрират еднополови граждански партньорства, канцлерът признава, че по тази тема има различни мнения и в правителството, и в партията й - Християндемократическия съюз, предаде Дарик.

В интервю за германския канал на YouTube канцлерът Ангела Меркел, която е дъщеря на протестантски пастор от Източна Германия, посочва, че с времето се постига една свобода на говоренето и голяма част от хомосексуалните двойки могат свободно да заявят ориентацията си. Въпреки това Меркел е категорична, че бракът е съюз само между мъжа и жената.

„Постигнахме вече много в тази насока. Преди 25 години мнозина не смееха да кажат, че са хомосексуални. Слава Богу сме на прав път. Може да се регистрира гражданско партньорство. Лично за мен, обаче бракът е съвместно съжителство между мъж и жена. Това е моята представа. Но аз подкрепям гражданските партньорства и съм за това да няма дискриминация в данъчното право. Където все още има дискриминация, ще продължаваме да се борим с нея", каза Меркел.

След референдума в Ирландия, който даде положителен отговор на гей браковете, както и след историческото решение на Върховния съд в САЩ, че еднополовите двойки може да сключват брак, в Германия се увеличиха призивите властите да последват тези примери, припомня Германската информационна агенция.

Светия синод: Хомосексуалността е противоестествена страст

"Нашето неотменимо убеждение е, че хомосексуалността е противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и общ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа