Меркел не вижда място за Асад в коалицията срещу ИД

4593
Меркел не вижда място за Асад в коалицията срещу ИД
Снимка: Gettyimages

Създаването на международен алианс срещу терористичната групировка "Ислямска държава" не предвижда участието на сирийския президент Башар Асад и неговата войска. Това казва германският канцлер Ангела Меркел в интервю за в. Augsburger Allgemeine.

"Международният алианс срещу ИД не включва Асад и неговата войска. Нека не забравяме, че повечето бежанци, които дойдоха при нас, бягат от Асад", казва канцлерът.

Експерт: Антитерористичната коалиция не иска да се бори с "Ислямска държава"

Обетованата земя за бежанците е Германия. Там се очакват над 750 000 – 800 000 бежанци само за тази година. „Бройката на...

"Както и преди той хвърля бомби върху собствения си народ – за него не може да има бъдеще начело на държавата", казва Меркел.

Но добавя, че за политическо решение на конфликта преговори трябва да се водят с всички групи в Сирия.

В същото време Меркел се обяви против ограничаването на броя бежанци, които може да приеме Германия, казва тя в интервю за в. Badische Neueste Nachrichten.

"Поставянето на горна граница е едностранно и статично решение, което усложнява всичко, което бихме искали да постигнем. Ако говорим открито – за мен това е въпрос на честност и доверие", казва Меркел, цитирана от ТАСС.

Ключов генерал от коалицията срещу ИД подава оставка

Генерал Джон Алън, който преди година бе назначен за координатор на политиката на САЩ срещу „Ислямска държава“, ще подаде о...

"Ако аз като канцлер определя днес граница и не успея да спазя тази граница утре, тъй като дойдат повече бежанци, то аз няма да удържа своето обещание и проблемът по-скоро ще бъде по-голям, отколкото по-малък", отбелязва тя.

Едновременно Меркел се обявила за въвеждането на квоти за емигрантите в ЕС. "Квотите са съвместна европейска договореност, а не някакво си едностранно решение на Германия да постави ограничение на бежанците", подчертава тя.

Меркел уверява, че работи над съкращаването на потока мигранти. "Но да се вярва, че можем да решим проблема на германско-австрийската граница, е илюзия", отбелязва канцлерът.

Тази година в Германия са пристигнали около един милион бежанци.

Русия: Оглавяваната от САЩ коалиция имитира борба с ИД

Москва смята, че оглавяваната от САЩ коалиция по-скоро имитира борба със забранената в Русия терористична групировка "Ислямска държава"...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа