Мир? Медведев със смехотворен план - поиска унищожаване на Украйна с дипломация

4283
Мир? Медведев със смехотворен план - поиска унищожаване на Украйна с дипломация
Снимка: Getty Images / Guliver

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предложи 7 точки за "мир" в руски вариант - капитулация на Украйна, пълна компенсация за Москва и признаване от Киев, че цялата украинска територия принадлежи на Руската федерация.

Още: Медведев се гаври с Украйна, Канада иска да ѝ даде 83 000 ракети (ВИДЕО)

"Руска формула за мир"

Смехотворната идея за т.нар. руска формула за мир изисква "приемане на акт за обединяване на "бившите територии" на Украйна с Руската федерация в замяна на прекратяване на военните действия от страна на Русия.

Още: Медведев: Досадно е, че не уцелиха Зеленски

Предложението, което е абсолютно неприемливо не само за Украйна и Запада, а за всяка държава в света, която е суверенна, бе публикувано в "Телеграм" канала на бившия президент на 14 март. Припомняме, че именно Русия подпали пълномащабна война срещу съседката си през февруари 2022 г., редовно убива цивилни при атаки с ракети и дронове в градовете, отвлича украински деца (заради което Путин е издирван от съда в Хага), извършва всякакви други военни престъпления и анексира незаконно 4 украински области - Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие. Нито една от тях обаче руските сили не владеят на 100%.

В последното си интервю и руският диктатор Владимир Путин отправи абсурдни предложения към Запада: Подпалвачът на войни Путин пак заговори за мир, но с "гаранции за Русия".

Междувременно все повече страни в света подкрепят Формулата за мир на украинския лидер Володимир Зеленски, в която е заложено изтегляне на руските войски от незаконно окупираните земи. Припомнете си тук всички точки от предложението на Зеленски.

7-те точки на Медведев

Първо, заяви Медведев, Украйна трябвало да признае поражението във "военния компонент на конфликта". "Пълна и безусловна капитулация на бившата "Украйна", представлявана от неонацистката клика в Киев. Демилитаризация на бившата "Украйна" и забрана за създаване на паравоенни сили на нейна територия в бъдеще", гласи първата точка от призива на бившия президент, пропита от всички опорки на руската пропаганда. "Нацизмът" е най-често използваното оправдание от Москва за пълномащабното нахлуване, и е напълно неоснователно твърдение. Самият Путин често е сравняван с Хитлер.

Още: Медведев: Война между Русия и НАТО ще е Апокалипсисът, краят на всичко

Снимка: Getty Images/Guliver

Второ, Медведев иска признаване на "нацисткия характер" на Украйна от международната общност.

Третото му условие е декларация на ООН за загубата на международната правосубектност на "бившата Украйна" и за невъзможността който и да е от нейните правоприемници да се присъедини към военни съюзи без съгласието на Русия.

Още: Военният "ястреб" Медведев призова за отмъщение срещу Запада

Четвърто, иска се оставка на всички конституционни органи на Украйна и "незабавно провеждане на избори" за временен парламент на самоуправляващата се територия на "бивша Украйна".

Петото абсурдно желание на режима в Кремъл е "приемане от временния парламент на закони за изплащане на всички необходими компенсации на Русия, включително плащания на роднините на загиналите граждани на нашата страна и плащания за увреждане на здравето на ранените. Създаване на процедура за компенсиране на имуществените вреди, причинени на съставните части на Руската федерация". Трагикомичното в случая е, че именно Москва дължи огромни по сума репарации за унищоженията и военните престъпления в Украйна, откакто подпали двугодишната война.

Още: Медведев потвърди, че Путин иска да унищожи Украйна (ВИДЕО)

Шесто, Медведев иска официално признаване от страна на "временния парламент" на Украйна, че цялата ѝ територия "е територия на Руската федерация". Също така настоява за приемане на "акт за обединение на териториите на Украйна с Русия".

"Това е меката руска формула на мира. В края на краищата, това е компромисна позиция, нали? Вярвам, че следвайки я, можем да постигнем приятелски консенсус с международната общност, включително англосаксонския свят, и да проведем продуктивни срещи на върха, разчитайки на разбирането на нашите близки приятели, а именно западните ни партньори", коментира иронично Медведев.

Предложенията на Медведев, ако могат да се нарекат така, повдигат доста въпроси около позициите на различни лидери по света, които настояват за мир в Украйна - включително на президента Румен Радев, на Виктор Орбан, на папа Франциск и т.н.

Още: Говорител на ЕК каза на Медведев да отива на психиатър (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

За първи път: Папата влезе в затвор във Венеция

Голям пожар в завод на КАМАЗ в Татарстан (ВИДЕО)

Руските провокации в Молдова се увеличават

Близко бъдеще: Русия ще печели в Украйна без да победи (ВИДЕО)

Атака по Кримския мост? Какво предвиждат дипломати и журналисти

Украинските дронове отново не почиват: Брянска област не спа тази нощ

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com