Москва предупреждава - Порошенко да спре боевете в Източна Украйна

20414
Москва предупреждава - Порошенко да спре боевете в Източна Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Отношението на Москва към новия президент на Украйна Петро Порошенко зависи от това какви действия ще предприеме той за прекратяването на кръвопролитията в източната част на страната. Това заяви секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев.

„Сега ние ще трябва да определим политиката спрямо новоизбрания президент на Украйна, и това до голяма степен ще зависи от това как ще се държи той, какви конкретни действия ще предприеме. Първото нещо, което бихме искали, е да се спрат кръвопролитията, и тези действия, в които се използва армията в пълен обем, да бъдат прекратени. Порошенко също така трябва да спре изтребването на своя народ”, каза Патрушев, предаде Агенция "Фокус".

Порошенко: Не искам война и отмъщение

Необходимо е в Украйна да се проведат предсрочни парламентарни избори, заяви в речта си при встъпване в длъжност новият президент Пет...

Същевременно авторитетното германско издание Die Welt посочва в свой анализ "тъмните моменти" в биогафията на Порошенко - например търговията с оръжие. С идването си на президентския пост Порошенко даде да се разбере, че иска да продаде своята бизнес империя, за да може ясно да раздели политиката от бизнеса. Той обаче не иска да се раздели с телевизионния си канал, което предизвиква раздразнение дори в самите му последователи. А и тепърва предстои да се види дали той наистина ще продаде основните си активи или само формално ще ги прехвърли на близките си, допълва изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа