Мюсюлманките в Британия ще трябва да научат езика, ако не искат да бъдат депортирани

2951
Мюсюлманките в Британия ще трябва да научат езика, ако не искат да бъдат депортирани

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън стартира кампания по стимулиране на изучаването на английски език от мюсюлманките, в противен случай може да ги грози раздяла със семействата и депортация. Освен това ще трябва да си откриват лицата в училище и в официални институции, съобщава РИА Новости.

Премиерът подчертал, че мюсюлманките, пристигащи във Великобритания, "за 2,5 години трябва да подобрят своя английски език", като тези знания ще се проверяват в специален изпит.

Великобритания взима мерки за интеграция на мюсюлманските жени

Мигрантите, които не успеят да подобрят своя английски, ще изгубят шанса си да останат във Великобритания, като целта на тази мярка е д...

Камън заявил, че в Британия живеят 190 000 мюсюлманки, които едва малко говорят английски, при това техните мъже, братя и бащи не допринасят те да изучават езика. "Не може да ви бъде гарантирано, че ще останете, ако не си подобрите езика", заявил Камерън.

Премиерът не изключил, че в такъв случай ще се наложи семействата да бъдат разделяни, а децата ще трябва да се разделят с майките си, които е възможно да бъдат депортирани.

Според обявения план правителството инвестира 20 милиона лири в програма по изучаване на английски език за жени, живеещи в изолирани общества в Британия. Изпитите в рамките на тази програма ще започнат през октомври.

Освен това според плановете на мюсюлманките ще бъде забранено изцяло да покриват лицата си в училище, на границата, в съда, в полицията и други официални институции.

Великобритания може да закрие едно от големите си ислямски училища

Властите на Великобритания могат да прекратят финансирането на едно от големите ислямски училища заради многобройните жалби от прекален...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com