Наблюдатели на ОССЕ са загрижени за примирието в Украйна

3330
Наблюдатели на ОССЕ са загрижени за примирието в Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Оглавяващият Специалната наблюдателна мисия (СНМ) на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Украйна Ертургул Апакан изрази загрижеността си във връзка с новите случаи на нарушение на примирието в Донбас и призова страните да се въздържат от насилие. Това се казва в съобщение на пресслужбата на организацията, цитирано от ТАСС.

"Още веднъж призовавам страните да проявят максимална сдържаност и да спазват задълженията, вписани в Минските договори", обяви Апакан. "Ние, разбира се, се надяваме на дълготрайно и всеобхватно прекратяване на огъня, което ще даде възможност да се спре вълната от насилие, която вече отне много животи и нанесе сериозни щети на инфраструктурата".

Тръгна най-мащабното военноморско учение на НАТО в историята

За пръв път традиционното военноморско учение Joint Warrior на НАТО, което започна край бреговете на Шотландия, включва толкова големи ...

Освен това главата на мисията обърна внимание, че по време на краткото примирие в района на Широкино, което бе постигнато и с усилията на ОССЕ, наблюдателите са успели да инспектират населеното място. "Наблюдателите на СНМ откриха и регистрираха значителни разрушения на сградите, а също и голямо количество невзривени боеприпаси", уточни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа