Над 290 души бяха задържани в третата нощ на протести срещу Г-20

1178
Над 290 души бяха задържани в третата нощ на протести срещу Г-20
Снимка: Getty images/Guliver

Полицията в Хамбург успя да поеме контрола над ситуацията в града, след третата вечер на сблъсъци, белязали последния ден от срещата на върха на Г20, която се проведе на 7-8 юли. В размириците бяха арестувани близо 290 души, като 144 от тях остават в ареста и към момента, съобщи ТАСС.

Масовите протести започнаха в Хамбург в навечерието на срещата на върха на "Двадесетте" в четвъртък с участието на около 12 хиляди души. В петък вечер, в района на Алтона, демонстранти подпалиха автомобили, подготвиха барикади от отпадъчни материали и проведоха шестия.

Окончателно: Г-20 се разбраха за климата, пазарите и миграцията на фона на масови протести (СНИМКИ)

Членовете на Г-20 се споразумяха да поддържат отворени пазари. Това става ясно от окончателната декларация на световните лидери след ср...

В събота вечер протестите против глобализацията продължиха. Най-радикалната левица снощи се разбунтува в централния район Шанценфиртел, пише още БГНЕС.

Полицията използва водни оръдия и сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите, но броят на ранените служители на реда надвишава 200. Правоприлагащите органи в Хамбург поискаха помощ от всички германски федерални провинции за справяне със ситуацията.

Actualno.com припомня, че вчера (08.07.2017 г.) приключи двудневната среща на върха на Г-20 в Хамбург, която бе белязана от масови демонстрации и протести както на граждани и граждански организации, така и на крайнолеви анархисти. Германският канцлер Ангела Меркел осъди насилието по време на протестите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа