Някои по-особени забрани, влизащи в сила в европейски страни

16498
Някои по-особени забрани, влизащи в сила в европейски страни
Снимка: Getty Images / Guliver

От 1 януари в някои страни влизат по-необичайни забрани, предаде БГНЕС.

Във френската столица Париж и околностите му влиза в сила забраната за палене на огън в камини в Париж и околностите му, прието от местните власти по инициатива на местни еколози. Целта е да се намалят емисиите от фини частици във въздуха, които имат все по-сериозни последствия върху здравето на парижани, припомнят френски издания.

САЩ вкарват 150 танка в Европа през 2015-а

САЩ планират до края на 2015 г. да разположат 150 танка и бронирани машини в Европа, които да се използват при учения на американските ...

От днес в Полша влиза в сила закон, забраняващ доставката и рекламата на нездравословна храна в учебните заведения на територията на страната, приет на 23 октомври 2014 г. от Сейма - долната камара на парламента на Полша, предаде Франс прес.

По силата на закона министерството на здравеопазването беше натоварено със задачата да подготви подробен списък на хранителните продукти, които ще бъдат разрешени за консумация в полските училища. Целта на новия закон е да се намалят случаите на наднормено тегло и на затлъстяване сред подрастващите. Според доклад на Фонда на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ) около 17 процента от полските деца страдат от наднормено тегло.

От днес в аптеките на Словения ще могат да продават медикаменти, съдържащи екстракт от марихуана (канабиноиди), които до момента са забранени.

В средата на 2014 г. правителството издава наредба, с която изключва тетрахидроканабиноидите (ТНС) от списъка на забранените вещества и ги включва в списъка на наркотичните вещества, разрешени в хуманната и ветеринарната медицина и за педагогически и научно-изследователски цели. С новата наредба е разрешена законната продажба на забранени досега препарати, съдържащи екстракт от индийски коноп, на първо място хашишово масло, което до момента може да се купи само на черния пазар, предаде Танюг.

Крехкото единство в Европа по отношение на Русия

Засега Европа е единна в отношението си към Русия, но това единство е много крехко, пише Die Zeit. Една от причините за това според из...

Словенската компания "Ленис", която се занимава с внос на нерегистрирани лекарства, е получила разрешение за внос на тетрахидроканабиноиди от Германия. Лекарствата с екстракт от марихуана още не са регистрирани в Словения и ще се приготвят в аптеките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа