Норвегия дава хиляди долари на всеки отхвърлен бежанец

2448
Норвегия дава хиляди долари на всеки отхвърлен бежанец
Снимка: Gettyimages.com

По 30 000 норвежки крони или около 3560 долара ще дава Норвегия на всеки отхвърлен бежанец, за да може той да се върне в родината си. Това обяви норвежкият министър на имиграцията и интеграцията Силви Листхау.

Властите решиха с една трета да увеличат сумата, която плащат на мигрантите, чиито молби за убежище са отхвърлени. Листхау разясни, че първите 500 бежанци, които напуснат Норвегия в следващия месец и половина, освен еднопосочен самолет билет ще получат и по 30 000 крони. "Ще се опитаме да убедим повече хора да се върнат доброволно, като им плащаме по-големи суми, ако напуснат страната", каза министърката пред местните медии, пише в. "Сега". Според нея по този начин Осло ще спести много пари, тъй като издръжката на хората в бежанските центрове е доста скъпа.

Борисов призна, че издръжката на бежанец е в пъти повече от тази на пенсионер

Премиерът Бойко Борисов призна, че се плаща в пъти повече пари за бежанците, отколкото за пенсионерите. Министър-председателят изчисли,...

Силви Листхау обясни, че срокът от месец и половина може да бъде удължен, ако се окаже, че инициативата дава добри резултати и значително се увеличи броят на търсещите убежище, които искат да се приберат в родните си страни. Миналата година в Норвегия са подадени почти 31 000 молби за убежище. Правителството очаква тази година 33 000 молби, като в първото тримесечие са подадени под 1000.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа