X
 
 

Новата ЕК може да започне работа на 1 декември

588 0
Новата ЕК може да започне работа на 1 декември
Снимка: Getty Images/Guliver
Новата Европейска комисия (EК) се готви за старт на работата си от 1 декември, след като депутатите одобриха окончателния състав на екипа, определен от Урсула фон дер Лайен. Това предаде AFP, цитирана от агенция "Фокус".

Избраният председател на ЕК се надяваше да встъпи в длъжност този месец, но членовете на ЕП отхвърлиха трима членове от първоначалния състав на Комисията и Великобритания отказа да предложи кандидат, забавяйки процеса.

Великобритания отива на съд заради отказа да предложи еврокомисар

Европейския съюз (ЕС) започва съдебно дело срещу Лондон заради отказа да назначи кандидат за еврокомисар, въпреки отлагането на Berxit,...

След като Великобритания трябва да напусне Блока в края на януари, бившият германски министър на отбраната сега планира да продължи с 27-членен ръководен екип.

Предложеният комисар от Унгария Оливер Вархели беше одобрен, след като премина през през второ изслушване, за да убеди евродепутатите, че той ще служи на интересите на ЕС, а не дясното популистко правителство на страната му.

Очаква се Европейският парламент да даде окончателно одобрение на целия екип от комисари следващата седмица, проправяйки пътя на Урсула фон дер Лайен да поеме поста от Жан-Клод Юнкер в началото на следващия месец.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално