Нови жертви - бежанци край гръцкия остров Лесбос

4317
Нови жертви - бежанци край гръцкия остров Лесбос
Снимка: Gettyimages.com

Нови жертви-бежанци край гръцкия остров Лесбос. Жена и две деца са се удавили. Издирват се още поне 12 души души. Спасителната акция продължава, съобщи БНР.

Малка лодка с поне 60 бежанци се разби в подводни скали в близост до остров Лесбос. Трафикантите са се опитали да приближат острова, като избегнат централното пристанище, за да вкарат нелегално бежанците. Плавателният съд се е разбил върху скали. До този момент 45 от мигрантите са спасени, жервите са една жена и две малки деца, а поне още 12 души са изчезнали в морето.

Германия започва депортирането на всички, които са получили отказ за настаняване

Днес влиза в сила новият закон, който позволява депортирането на всички, които са получили отказ от правото на убежище в Германия. Зак...

В спасителната акция участва хеликоптер на военноморските сили, кораби на морска охрана и водолази. Властите се опасяват, че броят на жертвите ще се увеличи. Противоречиви са и показанията на спасените за точната бройка на мигрантите.

Егейско море се превърна в масов гроб, това трябва да спре, коментират жителите на Лесбос, които са не само свидели на подобни трагедии често, но и участват доброволно в спасителни акции и помощ по приемане на бежанците.

Днес министърът по миграция Музалас опроверга публикации в германски медии, че олимпийски обекти в Атина ще станат място за настаняване на 50 хиляди бежанци. Според гръцкото правителство има споразумение с ООН за два центъра за временно настаняване на повече от 10 хиляди бежанци, докато се определи техният статут.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа