Окончателният брой на жертвите на атентата в Анкара е 95 души

4978
Окончателният брой на жертвите на атентата в Анкара е 95 души

Окончателният брой на жертвите на атентата в Анкара е 95 души, 48 са в критично състояние, а 246 са в болници под лекарско наблюдение с по-леки наранявания от експлозиите, предаде БГНЕС.

Данните бяха оповестени от Координационния център, сформиран при правителството, около полунощ срещу неделя. Според официалното съобщение разследването на взривовете от 10,04 ч. в събота на площада пред централната гара продължава с усилени темпове.

ООН осъди днешния атентат в Анкара

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун осъди днешния терористичен акт в Анкара, при който загинаха 86 души, предаде ТАСС. „Генер...

Целта е да бъдат разкрити инициаторите и поръчителите, и възможно най-бързото им предаване на правосъдието. Ранените са настанени в 29 болници в турската столица и са под непрекъснато лекарско наблюдение, 48 са подложени на интензивно лечение заради изключително тежките поражения по телата им, има опасност за живота им. При критични ситуации с пациентите в готовност са 5 санитарни хеликоптери и един медицински хеликоптер.

От времето на експлозиите до момента 57 линейки на спешната помощ са в режим на постоянно дежурство, се посочва в съобщението. Аутопсиите и идентифицирането на самоличността на жертвите се извършват под ръководството и контрола на Главната прокуратура. След приключването им телата ще бъдат предадени на семействата, до момента вече 10 фамилии са транспортирали мъртвите си близки обратно по домовете им. Координационният център при правителството бе уведомен от Главната прокуратура и съобщи имената на идентифицираните вече 52 жертви.

Вчера премиерът Ахмет Давутоглу обяви 3-дневен национален траур. В неделя в 15 ч. той ще се срещне с лидера на най-голямата опозиционна Народно-републиканска партия Кемал Кълъчдароглу. Председателят на Националистическата народна партия Девлет Бахчели обаче отказа да се включи в инициираната от премиера среща.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com