От 1 април на Украйна ще се доставя газ на принципа "вземи или плати"

5876
От 1 април на Украйна ще се доставя газ на принципа "вземи или плати"

От 1 април русият газ за Украйна ще се доставя на принципа „вземи или плати“, каза руският министър на енергетиката Александър Новак, предаде РИА Новости.

„Зимният план“, за който Русия, Украйна и ЕС се договориха през октовмри 2014 г., предполага предоставянето на Украйна на отстъпка за руския газ в размер на 100 долара, Киев да предплаща купувания газ от „Газпром“ и отмяна на принципа „вземи или плати“.

Русия удължава газовото споразумение с Украйна

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия ще удължи съществуващото споразумение с Украйна с още три месеца, предаде АФП. Той н...

По-рано стана ясно, че руската газова компания „Газпром“ ще достави още 5 милиона кубични метра газ на Украйна, които са предплатени.

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев подписа постановлението за удължаване от 1 април до 30 юни действието на постановлението за ставките на износните митнически тарифи при доставки на газ от Русия за Украйна, предвиждащо отстъпка за газа за Украйна. Това се казва в публикувана на сайта на руското правителство информация, предаде ТАСС.

Таксата ри износ се определя по следната формула: при цена 333,3 долара и по-висока за хиляда кубични метра газ отстъпката е 100 долара, а при цена под 333,3 долара е 30% от цената.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа