Паундът удари 31-годишно дъно

2978
Паундът удари 31-годишно дъно
Снимка: Getty Images / Guliver

Паундът стигна най-ниския обмен спрямо щатския долар на азиатските пазари. Решението на Великобритания да напусне Европейския съюз продължава да се отразява на цената на валутата и това намалява изгледите за инвестиции, съобщи Би Би Си.

Паундът удари най-ниската стойност от 31 години насам и се разменяше за 1.2798 долара. Малко след това стойността на валутата се вдигна до 1.2963 долара за паунд.

Паундът е паднал с общо 14% откакто излязоха резултатите от референдума. Преди референдума един паунд се разменяше за 1.5 долара.

ЕК не очаквала Лондон да подаде заявление за напускане на ЕС преди есента на 2017 г.

Европейската комисия (ЕК) не очаква британското правителство да подаде заявление за оттегляне от Европейския съюз по силата на член 50 ...

Спадът на паунда е последван от множество решения на мениджъри на фондове, сред които са инвестиционната компания "Стандърт Лайф" и застрахователната "Авива", които целят да спрат изтеглянето на пари от инвеститорите във Великобритания, предаде OFFNews.

Те твърдят, че несигурността, която последва резултатите от референдума, е принудила множество инвеститори да изтеглят своите вложения.

Вчера централната банка на Англия предупреди, че има рискове, които са пряко свързани с резултатите от референдума - те ще отблъснат инвеститорите.

Като допълнение на негативната тенденция идва и разочароващата информация за сектора на услугите в Обединеното кралство и спад в поръчките от фабрики в Щатите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа