Подаръци, махмурлук и дебати на масата? Френски наръчник за справяне с Бъдни вечер

3807
Подаръци, махмурлук и дебати на масата? Френски наръчник за справяне с Бъдни вечер
Снимка: iStock

Тази вечер е Бъдни вечер и независимо дали предпочитате традиционна среднощна литургия или вечеря с приятели - все още имате много приготовления в последната минута за изпълнение. Още по-лошо, може би вече започвате да се тревожите за продължителността на храненето или трудните дискусии на масата. За да върви всичко безпроблемно - френското издание Libération подготви малко ръководство.

Опаковайте нещо от вкъщи - екологично е

Въпреки че сте планирали подаръци за всички тази година през октомври - напълно сте пропуснали факта, че чичо ви Жан-Миш идва с новото си гадже.

Може да имате няколко домашни буркана, останали от това лято или есен, които ще ви свършат работа. Но ако сте отворили последния буркан доматен сос или последния буркан конфитюр от круши миналата седмица, върнете се към нещо, което вече имате в шкафа си и което никога не използвате. ОЩЕ: Кои са най-търсените коледни подаръци: Проучване на Actualno.com (ВИДЕО)

Не казваме, че трябва да предложите половин опаковка памучни тампони или кутия отворени батерии, а например книга, която не е твърде изтъркана, която сте оценили особено високо. Могат да свършат работа свещите, които сте получили като подарък с последната ви поръчка на продукти за красота или великолепната кутия за чай и кафе, взета от Secret Santa на компанията. 

Махмурлукът

Важно е да запомните основните неща. Редувайте чаша вода и чаша алкохол. Насилете се да пиете вода отново преди да си легнете. Ако се храните твърде малко, все пак изпийте една супена лъжица масло или няколко супени лъжици извара преди да започнете да пиете. ОЩЕ: Какво вино е най-добро за трапезата на Бъдни Вечер

Дебатите на масата

Ти обожаваш леля ти Мари-Мартин, но когато започне да говори за политика, автоматично въртиш очи, почти се е превърнало в тик. Поемете дълбоко въздух, преди да изберете между три опции: пълно бягство, конфронтация или отклонение.

Бягството. Да, тази година добрият самарянин, който става от масата на всеки пет минути, за да донесе чинии в кухнята и да донесе останалото, или който се изплъзва, за да се погрижи за масата на децата, сте вие. ОЩЕ: Какво никога не се прави на Бъдни вечер - носи лош късмет

Вторият вариант е конфронтацията. Но тъй като Мари-Мартин има цял куп аргументи, които да изложи срещу вас, има само едно решение – да се подготвите. Libération съветват да ги четете този следобед, за да изострите аргументите си, по-специално разделите, посветени на войната между Хамас и Израел, правата на жените, имиграцията или околната среда. ОЩЕ: Заради войната в Ивицата Газа: Отменят Рождество Христово във Витлеем

Последният вариант се състои в отклоняване на вниманието. Това може да стане като направите шокиращо съобщение, макар и чисто измислено. Внимавайте да не се ангажирате да се ожените или да имате дете. ОЩЕ: Какво се готви за Бъдни вечер и Коледа в различните краища на България?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Чехия установи: Руски агенти са взривили оръжейните складове във Врбетице през 2014 г.

Първият министър на Шотландия подава оставка

Нивото на река Ишим в Тюменска област достигна исторически максимум (СНИМКИ+ВИДЕО)

Въоръжено нападение в Русия: Убити и ранени полицаи (ВИДЕО)

F-16 и модернизирани Су-27: Украинските неприятни изненади за Русия (ВИДЕО)

Полските фермери разблокираха всички пунктове по границата с Украйна

Без повече 12345: Великобритания забранява слабите пароли за устройства

След внимателно обмисляне: Педро Санчес остава на премиерския пост

Жерар Депардийо е в ареста по подозрения в сексуално посегателство

Украйна с предупреждение към Европа: Спира да спазва някои точки от Европейската конвенция за правата на човека

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа