X
 
 

Полша алармира за нарастване на военната мощ на Русия

1042 0
Полша алармира за нарастване на военната мощ на Русия
Снимка: Pixabay
Анализатори от Полския институт за международни отношения към правителството заявиха, че Русия значително е увеличила военните си способности през последните години, съобщи RT.

Според авторите на документа маневрите „Център-2019“ и „Щит на Съюза“ демонстрират това. По-специално се отбелязва, че Москва е готова за прехвърляне на войски навсякъде в страната, а армията е снабдена с необходимото количество оръжие, предаде БГНЕС.

Протести в Полша заради опасения за опити да се криминализира сексуалното образование

Повече от 1000 души протестираха във Варшава срещу закона, който въвежда затвор за всеки, който „промотира или одобрява сексуална...

Освен това полските експерти твърдят, че Русия е в състояние да провежда военни операции на поне две стратегически направления, освен това се подготвя за пълномащабен въоръжен конфликт без използването на ядрено оръжие.

„По този начин изграждането на неядрен военен потенциал от Русия ще представлява все по-голяма заплаха за членовете на НАТО и техните партньори и следва да се вземе предвид при разработването на стратегията за отбрана на алианса“, настояват анализаторите.

Руските власти многократно подчертават, че ученията имат отбранителен характер. Например при маневрите „Център-2019“ под условен противник се разбират държави, които допринасят за разпространението на тероризма.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители