Порошенко поиска прошка и втори шанс от украинците

1781
Порошенко поиска прошка и втори шанс от украинците
Снимка: Getty Images/Guliver

Украинският президент Петро Порошенко призова нацията да му прости грешките и да му даде втори шанс в момент, когато социологическите проучвания показват, че той ще загуби на балотажа за президентския пост след 3 дни.

"Още веднъж ви моля да ми простите. Това, което не се получи, най-много вреди", каза Порошенко във видеорепортаж преди гласуването в неделя, за което проучванията сочат, че ще бъде спечелено от комика Володимир Зеленски.

"Знам колко трудно е за всеки един от вас да прости грешките ми и да повярва в мен отново. Вината е моя. И да, аз не съм идеален...И аз ще приема всяко ваше решение. Волята на народа е над всичко", заяви украинският лидер.

Порошенко губи катастрофално в Украйна, но все пак ще опита обрат на балотаж

Комикът Владимир Зеленски и действащият президент Петро Порошенко ще се класират на втория тур на президентските избори в Украйна, пред...

"Искам вашата подкрепа на 21 април, за да завърша това, което съм започнал, а не да губя вече направеното", призова настоящият президент.

Освен това Порошенко предупреди, че страната рискува да не изпълни задълженията по дълга си, ако най-голямата банка в страната - ПриватБанк - бъде върната на магнат, чиито действия властите оспорват.

"Подобно безразсъдно движение... заплашва с неизпълнение на задълженията и нова икономическа криза", каза Порошенко във видеопослание. "Десетки милиони клиенти" също ще загубят парите си, добави той.

Киевски съд реши в четвъртък, че решението на украинското правителство през 2016 г. да национализира ПриватБанк, собственост по онова време на магната Игор Коломойски, е незаконно.

Комикът Зеленски, чиито предавания се излъчват по телевизионния канал на Коломойски, се превърна във фаворит в президентската надпревара след изненадващото му решение да се кандидатира.

Президентските избори в Украйна: интригата остава докрай

Днес (31 март) в Украйна се провеждат президентски избори, чието значение е огромно, доколкото от тях в голяма степен ще зависи в каква...

Зеленски отрича, че е нает от Коломойски, или че неговите политики ще са в полза на милиардера, а двамата настояват, че връзките им са чисто професионални.

ПриватБанк беше национализирана, след като властите обвиниха Коломойски и други собственици на банки за раздаване на лоши кредити на приятели и недостатъчен капитал, за да остане трезорът на повърхността.

Украинската централна банка заяви, че ще обжалва решението на съда. "Решението на съда все още не е влязло в сила и ще бъде обжалвано от Националната банка", се казва в изявление.

ПриватБанк, чиято национализация беше приветствана от Запада, притежава повече от 1/3 от депозитите в Украйна.

Украинското правителство е похарчило близо 140 млрд. гривни (5 млрд. долара) за рекапитализиране на заемодателя за покриване на загубите, причинени от изтеглянето на пари от банката и лошо обезпечените кредити, предоставени преди национализацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Ген. Сирски: Ако руснаците тръгнат пак към Харков, това ще е фатално за тях (ВИДЕО)

Алла Пугачова може да бъде обявена за чуждестранен агент

Руски сили задържаха 9 души в Таджикистан, свързани с атаката в "Крокус"

Сирски обяви официално колко украински военни са пленени при Авдеевка

Руски войник се самоуби без да иска с гранатомет: Немислима глупост (ВИДЕО)

Кулеба: Индия да преосмисли близките си връзки с Русия и да застане до Киев

Ядрени крайцери, подобрения по ракети и дронове: Нови руски оръжия (ВИДЕО)

Пълно унищожение: В окупираните части на Украйна руснаците ще забранят със закон украинските книги

Руски полковник е сред убитите в атентата в "Крокус хол" (СНИМКА)

Валят руски бомби като дъжд: В руската Белгородска област не е новина

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа