X
 
 

Повече от половината престъпления във Великобритания не се разследват

810 0
Повече от половината престъпления във Великобритания не се разследват
Снимка: Getty Images/Guliver
Шест от десет престъпления не се разследват изцяло, пише британският вестник The Daily Telegraph, цитирайки високопоставен полицейски ръководител. По неговите думи кражбите не се разследват задълбочено, ако няма данни от свидетели или видеонаблюдение.

Йън Хопкинс, ръководител на полицията в Манчестър, една от най-големите полицейски служби във Великобритания, заяви, че около 600 престъпления на ден, основно кражби, не се разследват задълбочено поради „недостиг на полицейски служители“.

Масови арести на екоактивисти в Лондон заради протести (ВИДЕО)

Британската полиция арестува 209 екоактивисти от организацията Extinction Rebellion в Лондон заради предизвикания от тях хаос, съобщава...

По думите на Хопкинс, бюджетните съкращения налагат полицейските разследвания да се приоритизират повече от всякога, след като неговото полицейско управление е загубило около 2000 служители през последното десетилетие.

„Ние регистрираме около 1000 престъпления на ден. Около 60% от тях не се разследват задълбочено. Ние сме принудени да насочим нашите ресурси към по-сериозните престъпления, като организираната престъпност или борбата с тероризма. Просто нямаме капацитета да се обърнем задълбочено внимание на някои по-леки престъпления“, заяви Хопкинс.

През миналата година полицията в Лондон е съобщила за около 200 000 неразкрити престъпления, разследването на които е било приключено в същия ден, в който са били докладвани. Около 78 000 от тях са били кражби.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители