X
 
 

Принц Чарлз иска да посети Иран

1260 1
Принц Чарлз иска да посети Иран
Снимка: Getty Images/Guliver
Наследникът на британския трон, принцът на Уелс Чарлз, обяви, че би искал да посети Иран.

Принцът заяви, че би искал да направи официално посещение в Иран, който той нарече "важна част от света", където живеят "изключителни хора".

Ирански депутат предложи огромна парична награда за убийството на Тръмп

Ирански депутат обяви награда в размер на 3 млн. долара за този, който убие американския президент Доналд Тръмп, съобщава полуофициална...

"В продължение на много векове Иран играе толкова важна роля в света и има голям принос в културата, поезията, изкуството. Наистина изключителни хора. Винаги съм бил очарован от ислямската култура, архитектура и майсторство", казва Чарлз пред Sunday Times.

Междувремменно през нощта срещу неделя Израел нанесе въздушни нападения по цели на Хамас в ивицата Газа в отговор на изстрелването на запалителни устройства, прикрепени към балони, изпратени от палестинския анклав, съобщи армията, цитирана от АФП. Подробности ВИЖТЕ ТУК.

Ситуацията в Близкия изток рязко се влоши, след като в нощта на 3 януари САЩ извършиха операция срещу иранския генерал Касем Сюлеймани в района на международното летище на Багдад. Иран отговори с удари по бази в Ирак, където са разположени американски служители. Иракският парламент след убийството на Сюлеймани призова за изтегляне на чуждите войски от страната.

Actualno.com

Етикети: