Проруски сепаратист се възмути от Кадиров и сина му

3766
Проруски сепаратист се възмути от Кадиров и сина му
Снимка: Телеграм/Kadyrov_95

"Чечения днес не изглежда така, както Русия. Това е регион, който се развива благодарение на данъчни дотации и нямат никакво желание да се включат в "специалната военна операция" (така режимът на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин нарича подпалената от него война в Украйна). Руските закони не работят в Чечня. Децата на Рамзан Кадиров парадират с огнестрелни оръжия, бият подсъдими, докато баща им ги хвали в Интернет и нарича сина си Адам "герой на мюсюлманите". Това пише в гневна публикация проруският сепаратист Егор Гузенко, известен с позивната си Тринадесетия. Гузенко се бие в Донбас от 2015 година, бил е и в Сирия.

На фона на снимка-помен за загинал руски танкист при войните в Чечения, Тринадесетия се оплаква и как Хюсеин Джамбетов, "терорист", продължава да стои до Кадиров и е опростен. "Според мен това излиза извън контрол и старите рани, незавършените войни напомнят за себе си", пише Гузенко, чиято публикация е архивирана от естонския блогър WarTranslated в Twitter. Гузенко не засяга с нито дума кой даде толкова власт на Кадиров – Владимир Путин. А причината за публикацията му е обявеното от Рамзан Кадиров създаване на чеченски отряд "Шейх Мансур". Под същото име отряд чеченски бойци се бият в Украйна в подкрепа на украинската кауза. Шейх Мансур е историческа фигура - воювал е против Руската империя през XVIII век.

Адам Кадиров обира награда след награда

Междувременно синът на чеченския лидер Рамзан Кадиров – Адам, получи поредна награда. Той взе най-високата награда на република Карачаево-Черкезия. Това стана ден след като Адам Кадиров получи награда от Татарстан за "значителния му принос към укрепването на междуетническия и религиозен мир и хармония".

Адам Кадиров влезе във фокуса на общественото внимание, след като преби в ареста обвинения за изгаряне на Корана Никита Журавльов. Журавльов все още не е осъден, като на няколко пъти имаше PR акции на Рамзан Кадиров с него, включително как молел да приеме исляма, но Кадиров не му вярвал: Синът на Кадиров бие арестант, баща му прави пиар на силата (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украинските дронове отново не почиват: Брянска област не спа тази нощ

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com