Путин и Лукашенко се срещат в Сочи, ето какво обсъждат

3334
Путин и Лукашенко се срещат в Сочи, ето какво обсъждат

Руският президент Владимир Путин днес ще се срещне в Сочи с белоруския си колега Александър Лукашенко. Според пресслужбата на Кремъл лидерите ще обсъдят актуални въпроси за по-нататъшното развитие на двустранните връзки и съвместни проекти на двете държави.

"На 28 май Сочи ще бъде домакин на разговори между президента на Руската федерация Владимир Путин и президента на Република Беларус Александър Лукашенко. Ще бъдат обсъдени въпроси за по-нататъшното развитие на двустранните отношения, изпълнението на съвместни проекти в търговската, икономическата, енергийната, културната и хуманитарната сфери“, казаха от пресслужбата на руския лидер, цитирана от ТАСС.

Путин и Байдън се уговориха за среща в Женева, ето кога ще се състои

Среща на президентите на Руската федерация и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън ще се състои на 15-16 юни в Женева. Това съобщи СNN, позов...

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че предстоящите преговори са планирани преди инцидента от миналата неделя със самолета Ryanair. Според Песков Лукашенко ще има възможността да информира подробно руския държавен глава за обстоятелствата и причините за случилото се с лайнера, който беше спешно приземен в Минск. Именно с този самолет летя Роман Протасевич, основателят на обявения за екстремистки в Беларус телеграмен канал NEXTA.

Той беше задържан от служителите на реда на Беларус заедно с рускинята София Сапега, която го придружаваше на същия полет. Тя призна, че е редактор на телеграмния канал "Черната книга на Беларус", който съдържа лични данни на служители на реда в Беларус. Песков не изключи, че темата за ареста на руската гражданка ще бъде обсъдена на срещата между Путин и Лукашенко.

В същото време, според Песков, дневният ред на предстоящата среща е предимно икономически. "Ще продължат дискусиите по различни теми, свързани с икономиката", каза той. Отговаряйки на въпроса дали Русия планира да помогне на Беларус с рефинансирането на външните дългове и дали този въпрос ще фигурира в дневния ред на срещата на президентите на двете страни, говорителят на Кремъл заяви, че е възможно тази тема да бъде обсъдена. В същото време Песков по-рано отбеляза, че Беларус не е повдигала въпроса за увеличаване на обема на икономическата подкрепа от Русия във връзка с възможните санкции срещу Минск поради инцидента със самолета Ryanair.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Русия наложи вето в ООН на резолюция, засягаща Северна Корея

Макрон: В Г-20 трябва да сме единни, преди да поканим Русия

Говорител на "Ислямска държава" похвали атентата край Москва

Били ли са отворени аварийните изходи в "Крокус Хол" по време на атаката?

Любовчия: Украински военен началник на калъп с две колежки (ВИДЕО)

Задържаха още един заподозрян за атентата в Москва

Ливанският премиер разцелува секретарката на Мелони, помисли я за нея (ВИДЕО)

Руски Су-27 е свален край Севастопол: Отново приятелски огън? (ВИДЕА)

Зеленски предупреди за голяма руска офанзива през следващите месеци (ВИДЕО)

Естония трябва да удвои разходите за отбрана, за да спре руска инвазия: Естонският главнокомандващ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа