Путин и Меркел разговорят за Украйна

19238
Путин и Меркел разговорят за Украйна
Снимка: Getty Images / Guliver

Най-важно за разрешаването на кризата в Украйна, е изтеглянето на военните подразделения от източната част на страната, прекратяването на насилието и предприемането на национален диалог с широко участие. Това заяви Владимир Путин в разговор с канцлерката на Германия Ангела Меркел.

Това съобщи пресслужбата на Кремъл, отбелязвайки, че разговорът е бил по инициатива на германската страна.

Борисов пред Меркел: Готови сме да управляваме

Готови сме да управляваме, да продължим да строим и същевременно да пазим финансовата дисциплина. Това заяви председателят на ГЕРБ Бой...

"Предложено бе обсъждане на кризисното развитие на обществено-политическата ситуация в Украйна. Меркел се обърна с молба за съдействие за освобождаването на задържаните в югоизточната част на Украйна военни наблюдатели от редица европейски страни, включително от Германия", посочва пресслужбата.

Путин подчерта, че сега най-важно е да се изведат военните подразделения от югоизточните области, да се прекрати насилието, незабавно да се предприеме широк национален диалог в рамките на процеса за конституционна реформа с привличането на всички региони и политически сили.

"Двете страни отбелязаха, че е важно максималното и повсеместно задействане в Украйна на посредническия потенциал на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа", посочва пресслужбата на руското президентство. Лидерите на Русия и германия са се споразумели в близко време да проведат нов телефонен разговор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа