Путин покани и други в споразумението на Русия, Турция и Иран за Сирия

3536
Путин покани и други в споразумението на Русия, Турция и Иран за Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver

Убийството на посланик Карлов е покушение срещу руско-турските отношения. Уверен съм, че то няма да повлияе негативно на развитието им. Това заяви руският президент Владимир Путин в традиционната си годишна пресконференция пред журналисти, излъчвано наживо от ТАСС. Путин уточни и, че форматът за Сирия, договорен между Русия, Турция и Иран, е отворен и за други държави. Припомняме, че основният аспект от този формат предвижда трите държави да са гарант за бъдещо споразумение между сирийския президент Башар Асад и опозиционните сили в страната.

Нужно е да умееш да губиш с достойноство, каза Путин по адрес на Демократичната партия в САЩ и предизвикания от демократите дебат относно това дали Русия се е намесила в американските президентски избори. Нека потърсят проблемите си вътре, а не навън, заяви руският президент по темата. Той добави, че никой не е очаквал победата на Доналд Тръмп и че ще съобщи, когато двамата си договорят официална среща.

Евакуацията в Алепо приключи напълно

Продължилата седмица операция по евакуацията на хиляди хора от източните части на сирийския град Алепо, както и от две шиитски села в с...

Русия действително е "поработила сериозно" по отношение на ядрения си арсенал и не го крие. По-силни сме от повечето държави по света, уточни Путин, който не постави под съмнение американската ядрена мощ. Предпоставките за нова надпревара в ядреното въоръжаване ги създаде САЩ – заради нарушаването на договора за намаляване на арсенала от ядрени ракети между САЩ и СССР (ПРО), каза още руският президент. И добави – никога няма да се хвърлим в такава надпревара и да жертваме ресурси, които не можем да си позволим.

По темата "Украйна" Путин обяви, че е редно Киев да помисли защо украинската армия не се счита за окупатор в територията на Донбас, която е под контрола на украинското правителство. Руският президент подкрепи процеса на сваляне на визите за украински граждани от ЕС. Путин каза и, че Русия вижда в ЕС партньор, но би желала Европа да говори с един глас. Как Европеа урежда отношенията си "вътре" не е наша работа, подчерта Путин. И малко по-късно каза, че Китай е най-големият партньор на Русия.

Икономика

Инфлацията в Русия догодина ще е на рекордно ниско ниво – 6%, според Путин. Той обяви, че през тази година в Русия се наблюдава ръст на развитие в няколко сектора на реалната икономика – машиностроителство, селско стопанство, лека промишленост. По думите на Путин до неотдавна износът на руския IT сектор бил нулев, а сега вече е 7 млрд. долара. Той обясни и, че икономическите резултати са по-добри от очакваното предвид по-ниската цена на петрола и добави, че Русия е направила разчетите си за догодина на база прогнозна цена на петрола от 40 долара за петрол.

Тръмп иска да увеличи ядрената сила на САЩ

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп иска САЩ „значително да засилят и увеличат“ ядрените си възможности, преда...

По отношение на арестувания бивш министър на икономиката Алексей Улюкаев – заради сделката за "Роснефт", Путин обяви, че не разговаря с него и че имало достатъчно оперативни данни, за да го освободи от поста му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Руски сили задържаха 9 души в Таджикистан, свързани с атаката в "Крокус"

Сирски обяви официално колко украински военни са пленени при Авдеевка

Руски войник се самоуби без да иска с гранатомет: Немислима глупост (ВИДЕО)

Кулеба: Индия да преосмисли близките си връзки с Русия и да застане до Киев

Ядрени крайцери, подобрения по ракети и дронове: Нови руски оръжия (ВИДЕО)

Пълно унищожение: В окупираните части на Украйна руснаците ще забранят със закон украинските книги

Руски полковник е сред убитите в атентата в "Крокус хол" (СНИМКА)

Валят руски бомби като дъжд: В руската Белгородска област не е новина

Сирски за мобилизацията: Цифрата от 500 хиляди вече е значително намалена

Страховита гледка: Повече от 50 мъртви животни бяха изхвърлени пред магазин в Хемпшир

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа