Путин посочи пътя пред Русия

1506
Путин посочи пътя пред Русия
Снимка: Getty images/Guliver

На новото руско правителство и Държавната дума им предстои да приемат много важни и сериозни за страната решения, заяви президентът на Русия Владимир Путин по време на заседание на долната камара на парламента, предава РИА Новости.

Във вторник Държавната дума утвърди Дмитрий Медведев на поста министър-председател, а след това президентът подписа съответстващия указ.

Държавният глава благодари на депутатите за това, че те са подкрепили предложението му и са гласували за кандидатурата на премиера. Путин изрази мнение, че дискусиите между правителството и парламента ще продължат в „абсолютно открит режим“.

Открити за предложения

Руският президент увери, че властите са открити за предложения от всички партии в Държавната дума за формирането на новото правителство.

„Главното не са политическите пристрастия, а личните, деловите и професионалните качества“, подчерта държавният глава, цитиран и от "Фокус".

Освен това Путин отговори на критиките на лидера на КПРФ (Комунистическата партия на Руската Федерация) Генадий Зюганов, който заяви, че партията му няма да подкрепи Медведев.

„Под ръководството на Комунистическата партия на Съветския Съюз нашата страна, Съветският Съюз, достигна изключително високи върхове. И Генадий Андреевич (Зюганов) ни изброи много от тях: това е и космоса, и ядрения щит и т.н. Генадий Андреевич не спомена само едно. Под стриктното ръководство на Комунистическата партия Съветският съюз прекрати съществуването си. И тук няма какво да се радваме“, заяви Путин.

Президентът подчерта, че това е исторически факт. „КПСС беше начело и, по същество, това историческо събитие беше направлявано от лидерите на КПСС“, добави той.

Победа над бедността

Според думите на руския президент, една от главните задачи, които стоят пред новото правителство е да се бори с бедността.

Той заяви, че тя трябва да бъде победена, „както и трябва да се победят другите проблеми, които стоят пред нас, да се решат и другите задачи за глобалното, капитално и прогресивно развитие на нашето Отечество, нашата любима страна Русия“.

Вучич ще е първият лидер, който Путин ще приеме

Сръбският президент Александър Вучич ще бъде първият чуждестранен лидер, който ще бъде приет от Владимир Путин след встъпването му дл...

Борба за пазари

Освен това Путин засегна и икономически въпроси. Той заяви, че Русия е длъжна да се бори за мястото си на световния пазар, макар и там да не я чакат.

„Продавайки нашите стоки на международните пазари, ние ги правим глобално конкурентоспособни, а това значи, че повдигаме нивото на собственото си производство вътре в страната. Вътрешният потребител у нас ще се ползва от стоки и услуги, не отстъпващи на световните си аналози. А още по-добре е те да са по-добри от тези аналози“, заяви руският президент.

Той отбеляза, че на китайския пазар на Русия, например, може да помогне конфликтът между Китай и САЩ.

„Надявам се, че нашите китайски приятели ще реагират и в момента вече се предприемат определени мерки по този въпрос. Ако те с американците започнат да се конкурират и китайците спрат американското свинско, ние трябва да сме точно тук с нашите прасета“, обясни Путин.

Среща Путин - Меркел в Сочи веднага след срещата на върха на ЕС, Берлин засега не потвърждава

Германското правителство засега не потвърждава , че на 18 май предстои среща между германския канцлер Ангела Меркел и руския президент ...

Освен това държавният глава заяви, че Русия не трябва да се занимава със самоизолация. „Ако се затворим и се изолираме като краставици в буркан, нищо добро не ни очаква". Само краставиците стават по-вкусни и дори е необходимо да се добави нещо, както казват специалистите", подчерта руският президент.

Отвързване на икономиката от долара

Освен това, той се изказа против ограничаването на руската финансова помощ за други страни.

„Преди всичко ние трябва да гледаме собствените си интереси и когато оказваме поддръжка на някой, трябва да гледаме прагматично на това“, отбеляза Путин.

Той призова за отвързване на руската икономика от долара, чийто монопол е ненадежден и опасен за много страни по света.

Вижте бляскавата церемония по встъпването в длъжност на Путин (ВИДЕО)

Русия е преживяла много трудности в своята история и винаги е успявала да се възроди от тях като птица феникс - ще го стори и сега. Тов...

Руският президент отбеляза, че в предходните десетилетия Русия се е надявала, че заявените принципи в сферата на световната търговия и икономика ще се спазват, което е било „донякъде наивно“.

„А сега виждаме, че и правилата на СТО (Световната търговска организация) откровено и редовно се нарушават, въвеждат се ограничения по политически съображения, които наричат санкции. При това се въвеждат все нови и нови, с цел да си осигурят всякакви конкурентни преимущества“, добави Путин.

Майските укази

Според думите на руския държавен глава, допълнителните осем трилиона рубли, необходими за изпълняването на новите „майски укази“ ще бъдат намерени за сметка на ръста на икономиката и надстрояването на данъчната система.

"Сега ще подготвим нови предложения, ще ги направим, ще ги изградим, ще ги фиксираме и ще се придържаме към приетите правила, но в рамките на това, което изграждаме и това, което правим, се надяваме да получим допълнителни ресурси. Съществуват и така наречените общи системни мерки - сега няма да ги описвам, те изглеждат малки, но се надяваме да получим по триста, по четиристотин милиарда от всеки един от тях, а като цяло - един трилион и двеста милиарда евро".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

"Брекзит" за младите да отпадне: Идея на Европейската комисия

1000 дронове годишно: Германски производител открива още един завод в Украйна

Украинското разузнаване: Русия не е в състояние да произвежда нови Ту-22М3

Колкото и да се смеете, руският танк-костенурка се доказа добре на фронта: BILD (ВИДЕО и СНИМКИ)

ЕС призова Грузия да не приема закона за чуждестранните агенти

"Решава се съдбата на войната": Туск призова полските фермери да спрат украинската блокада

Великобритания отпуска 186 млн.долара за енергийната мрежа на Украйна

Украйна е разработила дрон, способен да удари чак в Сибир: The Economist

Двама задържани в Полша за пребит с чук съюзник на Навални

Даваш си живота за Путин в Украйна, крадат ти дори тоалетната чиния (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа