Путин се хвали с износа на руско оръжие

2086
Путин се хвали с износа на руско оръжие
Снимка: Gettyimages.com

Износът на руски оръжия през 2015 г. е достигнал 14,5 милиарда долара. Това е повече, отколкото се предвиждаше, заяви руският президент Владимир Путин, предаде БГНЕС.

„Износът на руска военна продукция през 2015 г. се оказа дори по-голям, отколкото ние планирахме и достигна 14,5 милиарда долара“, каза Путин по време на заседание на президентската комисия за военно-техническо сътрудничество с чужди държави.

Руският износ на оръжия бележи рекорд

Обемът на експортните поръчки на руско въоръжение, които трябва да бъдат изпълнени в следващите години, превишава 56 млрд. долара. Екс...

“Русия запазва второто място в класацията на световните лидери по доставка на военна техника и оръжия на глобалните пазари, като при това разликата между нея и останалите страни в класацията е огромна“, добави стопанинът на Кремъл.

Той отбеляза, че на фона на сложната международна обстановка и икономическите предизвикателства руските производителите на оръжия са на изключително високо ниво и запазват своето качество. “Предприятията от ВПК наистина произвеждат качествена продукция, която е достоен конкурент на международните пазари. Възможностите на нашата техника и оръжия бяха убедително показани и в реална бойна обстановка в борбата срещу терористичната заплаха“, подчерта Путин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа